Montering av motorn på Honda MT

Montering av motorn på Honda MT

Publicerad

Fråga: Hej! Jag har påbörjat en renovering av motorn på min Honda MT. Bytt alla packningar, lager och packboxar. Har även monterat en ny vevaxel och där uppkom mitt problem. Jag är nu alltså på kopplingssidan och ska montera drevet på vevaxeln. Det finns två markeringar att ta hänsyn till på kopplingssidan och en av dessa markeringar är vevaxelns.

Men det sitter endast en markering i blocket och en på vevaxelns drev men inget på själva vevaxeln. Jag har alltså inget att förhålla mig till när jag ska sätta dit drevet på axeln. Hur vet jag vilket läge som är rätt för vevaxeln när jag monterar på drevet? Är det övre dödläge? Hur avgör jag vilket som är övre dödläge i så fall?

Emanuel

 

Svar: Det brukar inte finnas några märkningar på kopplingssidan på mopedmotorer, men Honda MT5 har en balansaxel (nr 9 på skissen) och den ska då tajmas med vevaxeln för att motverka – inte förstärka – vibrationer.

Jag har tyvärr inte skruvat med denna motor och har inte heller några reparationsanvisningar till den så jag bollar över frågan till våra läsare.

Jim Lundberg

On
Off

1 kommentarer

Läs mer

  • Senaste
  • Mest läst
  • Mest kommenterat

Kom in i diskussionen

Detta innehåll är skapat av Classic Motors besökare

Nostalgi: Rexfabriken i Halmstad skapade en Tornado

4 kommentarer

Erik.B: Hahaha tänkte inte ens så långt :)

Futurliner

Prenumerera på Classic Motor!

Classic Motor är Skandinaviens ledande tidning för äldre fordon och startade som Signalhornet redan 1969. Vi skriver om fordon med hjul och motor, oavsett om det är från 1917 eller 1977 och oavsett ursprungsland. Folkkära favoriter blandas med exklusiva rariteter, nyrenoverat blandas med fyndskick. Genomgående är dock att fordonen ska vara i originalutförande.

Beställ prenumeration och betala direkt online

  • Classic Motor 2020-07

  • Classic Motor 2020-06

  • Classic Motor 2020-05

  • Classic Motor 2020-04

  • Classic Motor 2020-03

  • Classic Motor 2020-02

  • Classic Motor 2020-01

Denna sajt drivs av Egmont Publishing Digital AB, som är en del av Egmont Publishing AB. Egmont Publishing publicerar ett hundratal tidningar och webbplatser, däribland Hemmets Journal, Hus & Hem, Icakuriren, Vagabond, Kalle Anka och Bamse. Vi har även en omfattande verksamhet inom böcker, spel, aktivitetsprodukter och event, samt är snabbt växande inom e-handel och digitala marknadsföringstjänster. Egmont Publishing är en del av den nordiska mediekoncernen och stiftelsen Egmont som varje år delar ut mer än 120 miljoner kronor för att hjälpa utsatta barn och ungdomar. Läs mer på www.egmontpublishing.se/.

Egmont Publishing Digital, Pyramidvägen 7, 16991 Solna, Tel: 08-692 01 00, Orgnr: 556647-1842