Vilka lim tål bromsvätska?

Fråga: Jag håller på att renovera bromssystemet till min Honda CBX 750F från 1984 och turen har nu kommit till handbromscylindern med tillhörande bromsvätskebehållare. Siktglaset i behållaren har gulnat och börjat krackelera. Jag pillade ut det och skall nu limma dit ett nytt siktglas som jag lyckades beställa av min lokala optiker. Ett cirkulärt mineralglas med diametern 16,8mm.

Min fråga är: Vilket lim skall jag använda som tål bromsvätska över tid? Jag mejlade ett större företag som håller på med lim och frågade dom om dom kunde nämna en specifik produkt som jag kunde köpa.

Svaret var lite av ett ”god dag yxskaft” -använde ett kemikalieresistent 2K-lim, sa dom… jaha. Har du eller läsarna något bra tips på ett specifikt lim som jag kan använda då jag skall limma glas mot aluminium och som tål bromsvätska över tid?

Diod

 

Svar: Jag har aldrig testat vilka lim som tål bromsvätska, men eftersom bromsvätska kan vara rejält aggressiv mot många lacker bör man vara lite försiktig. En tidskrävande variant är att ta en klick av olika lim- och silikonprodukter som fått härda ut ordentligt och lägga dessa i en behållare med bromsvätska och se vad som händer över tid.

Uttrycket ”kemikalieresistent” är ett ganska luddigt och oprecist begrepp eftersom det finns väldigt många kemikalier.

Någon som kan mer om detta? Lämna gärna en kommentar i fältet nedan.

Jim Lundberg

Rulla till toppen