Vilka lim tål bromsvätska?

Vilka lim tål bromsvätska?

Publicerad

Fråga: Jag håller på att renovera bromssystemet till min Honda CBX 750F från 1984 och turen har nu kommit till handbromscylindern med tillhörande bromsvätskebehållare. Siktglaset i behållaren har gulnat och börjat krackelera. Jag pillade ut det och skall nu limma dit ett nytt siktglas som jag lyckades beställa av min lokala optiker. Ett cirkulärt mineralglas med diametern 16,8mm.

Min fråga är: Vilket lim skall jag använda som tål bromsvätska över tid? Jag mejlade ett större företag som håller på med lim och frågade dom om dom kunde nämna en specifik produkt som jag kunde köpa.

Svaret var lite av ett "god dag yxskaft" -använde ett kemikalieresistent 2K-lim, sa dom... jaha. Har du eller läsarna något bra tips på ett specifikt lim som jag kan använda då jag skall limma glas mot aluminium och som tål bromsvätska över tid?

Diod

 

Svar: Jag har aldrig testat vilka lim som tål bromsvätska, men eftersom bromsvätska kan vara rejält aggressiv mot många lacker bör man vara lite försiktig. En tidskrävande variant är att ta en klick av olika lim- och silikonprodukter som fått härda ut ordentligt och lägga dessa i en behållare med bromsvätska och se vad som händer över tid.

Uttrycket "kemikalieresistent" är ett ganska luddigt och oprecist begrepp eftersom det finns väldigt många kemikalier.

Någon som kan mer om detta? Lämna gärna en kommentar i fältet nedan.

Jim Lundberg

On
Off

5 kommentarer

Läs mer

  • Senaste
  • Mest läst
  • Mest kommenterat

Kom in i diskussionen

Detta innehåll är skapat av Classic Motors besökare

Nostalgi: Stänkskydd för mopedister

2 kommentarer

Josefine Andersson: Nu kan man kanske tro att jag gör en "tumme upp" för skyddet. Nej jag liftar pga punka.

Futurliner

Prenumerera på Classic Motor!

Classic Motor är Skandinaviens ledande tidning för äldre fordon och startade som Signalhornet redan 1969. Vi skriver om fordon med hjul och motor, oavsett om det är från 1917 eller 1977 och oavsett ursprungsland. Folkkära favoriter blandas med exklusiva rariteter, nyrenoverat blandas med fyndskick. Genomgående är dock att fordonen ska vara i originalutförande.

Beställ prenumeration och betala direkt online

  • Classic Motor 2020-06

  • Classic Motor 2020-05

  • Classic Motor 2020-04

  • Classic Motor 2020-03

  • Classic Motor 2020-02

  • Classic Motor 2020-01

  • Classic Motor 2019-12

Denna sajt drivs av Egmont Publishing Digital AB, som är en del av Egmont Publishing AB. Egmont Publishing publicerar ett hundratal tidningar och webbplatser, däribland Hemmets Journal, Hus & Hem, Icakuriren, Vagabond, Kalle Anka och Bamse. Vi har även en omfattande verksamhet inom böcker, spel, aktivitetsprodukter och event, samt är snabbt växande inom e-handel och digitala marknadsföringstjänster. Egmont Publishing är en del av den nordiska mediekoncernen och stiftelsen Egmont som varje år delar ut mer än 120 miljoner kronor för att hjälpa utsatta barn och ungdomar. Läs mer på www.egmontpublishing.se/.

Egmont Publishing Digital, Pyramidvägen 7, 16991 Solna, Tel: 08-692 01 00, Orgnr: 556647-1842