Hur hög effekt ger ILO Pianos fladdermuscylinder?

Hur hög effekt ger ILO Pianos fladdermuscylinder?

Publicerad

Fråga: Hej Jim! Har du koll på vad som skiljer cylindern åt mellan en ILO Piano från 1956 original och en fladdermuscylinder? Insuget är ju stor skillnad men är det något annat som skiljer cylindrarna åt? Avgaskanal eller diameter på kolven?

Jag har en Monark 1956 årsmodell med ILO Piano-motor med originalförgasare på 8 mm och original avgassystem men med en fladdermuscylinder. Hur stor skillnad i effekt gör själva fladdermuscylindern?

Mårthen Backlund

 

Svar: Jag har tyvärr ingen fladdermuscylinder (namnet kommer av formen på insuget som ser ut som en flygande fladdermus) att mäta på så jag får bolla frågan vidare till våra läsare. Har dock för mig att en motor med fladdermuscylinder med tillhörande trimförgasare ger ganska blygsam effekt – någonstans runt 3 hästar om jag minns rätt.

Jim Lundberg

On
Off

12 kommentarer

Läs mer

  • Senaste
  • Mest läst
  • Mest kommenterat

Kom in i diskussionen

Detta innehåll är skapat av Classic Motors besökare

Hur fort springer en hare?

10 kommentarer

Michael B: Så harig kan den inte vara eftersom den vågar springa framför mopeden.

Futurliner

Prenumerera på Classic Motor!

Classic Motor är Skandinaviens ledande tidning för äldre fordon och startade som Signalhornet redan 1969. Vi skriver om fordon med hjul och motor, oavsett om det är från 1917 eller 1977 och oavsett ursprungsland. Folkkära favoriter blandas med exklusiva rariteter, nyrenoverat blandas med fyndskick. Genomgående är dock att fordonen ska vara i originalutförande.

Beställ prenumeration och betala direkt online

  • Classic Motor 2020-06

  • Classic Motor 2020-05

  • Classic Motor 2020-04

  • Classic Motor 2020-03

  • Classic Motor 2020-02

  • Classic Motor 2020-01

  • Classic Motor 2019-12

Denna sajt drivs av Egmont Publishing Digital AB, som är en del av Egmont Publishing AB. Egmont Publishing publicerar ett hundratal tidningar och webbplatser, däribland Hemmets Journal, Hus & Hem, Icakuriren, Vagabond, Kalle Anka och Bamse. Vi har även en omfattande verksamhet inom böcker, spel, aktivitetsprodukter och event, samt är snabbt växande inom e-handel och digitala marknadsföringstjänster. Egmont Publishing är en del av den nordiska mediekoncernen och stiftelsen Egmont som varje år delar ut mer än 120 miljoner kronor för att hjälpa utsatta barn och ungdomar. Läs mer på www.egmontpublishing.se/.

Egmont Publishing Digital, Pyramidvägen 7, 16991 Solna, Tel: 08-692 01 00, Orgnr: 556647-1842