Mått på flottörnål till Cyclemaster

Amalförgasare till Cyclemaster. Flottörnålen har nummer 308/025.

Mått på flottörnål till Cyclemaster

Publicerad

Fråga: Hej! Så här i coronatider har jag lyckats få liv i ett antal 50-talsmopeder som varit liggandes i många år i väntan på min helande hand. Fantastiskt roligt, och med en del hjälp från detta eminenta forum! Tack!

Nu har turen kommit till en Cyclemaster som saknar flottörnålen. Den har en Amal 308 förgasare, och jag undrar om någon vänlig själ därute har dimensionerna på en sådan nål.

Jag söker: totallängd, längd på käglan, diameter på nålen, diameter på käglan, avstånd till spåret för flottörlåsningen.

Tack på förhand!

/Knut

 

Svar: Jag förmodar att det är förgasaren som har en nål som stänger i flottörhusets botten med en kägla som dras uppåt av flottören enligt skissen ovan. Jag har tyvärr ingen nål att mäta på men jag lägger ut en improviserad skiss med de mätpunkter du avser så får vi hoppas att någon läsare kan fylla i måtten. Lämna gärna en kommentar i fältet nedan.

Jim Lundberg

Ungefär så här ser flottörnålen ut. Någon som har en nål och ett skjutmått som kan fylla i måtten?

On
Off

7 kommentarer

Läs mer

  • Senaste
  • Mest läst
  • Mest kommenterat

Kom in i diskussionen

Detta innehåll är skapat av Classic Motors besökare

Rostborttagning i ultraljudstvätt?

1 kommentar

duett: Annars finns det stripall pulver som man blandar med vatten och värmer till ca 70 grader och låter detaljerna ligga över natten, dom blir efter avspolning med högtryck plåtrena! Jag tror Jim har...

Futurliner

Prenumerera på Classic Motor!

Classic Motor är Skandinaviens ledande tidning för äldre fordon och startade som Signalhornet redan 1969. Vi skriver om fordon med hjul och motor, oavsett om det är från 1917 eller 1977 och oavsett ursprungsland. Folkkära favoriter blandas med exklusiva rariteter, nyrenoverat blandas med fyndskick. Genomgående är dock att fordonen ska vara i originalutförande.

Beställ prenumeration och betala direkt online

  • Classic Motor 2020-06

  • Classic Motor 2020-05

  • Classic Motor 2020-04

  • Classic Motor 2020-03

  • Classic Motor 2020-02

  • Classic Motor 2020-01

  • Classic Motor 2019-12

Denna sajt drivs av Egmont Publishing Digital AB, som är en del av Egmont Publishing AB. Egmont Publishing publicerar ett hundratal tidningar och webbplatser, däribland Hemmets Journal, Hus & Hem, Icakuriren, Vagabond, Kalle Anka och Bamse. Vi har även en omfattande verksamhet inom böcker, spel, aktivitetsprodukter och event, samt är snabbt växande inom e-handel och digitala marknadsföringstjänster. Egmont Publishing är en del av den nordiska mediekoncernen och stiftelsen Egmont som varje år delar ut mer än 120 miljoner kronor för att hjälpa utsatta barn och ungdomar. Läs mer på www.egmontpublishing.se/.

Egmont Publishing Digital, Pyramidvägen 7, 16991 Solna, Tel: 08-692 01 00, Orgnr: 556647-1842