Nummer på ugglan

Nummer på ugglan

Publicerad

Fråga: Hej Classic Motor. Kan man med hjälp av ett gammalt besiktningsmärke, så kallad uggla, få fram registreringsnummer eller annan information om fordonet som den sitter på? Tack på förhand!

Mvh Jesper

Svar: Hej Jesper. Tyvärr går det inte att få fram någon information om fordonet via ett gammalt besiktningsmärke. Den nummerserie som finns på dem var internt för Bilprovningen. På morgonen togs märkena ut ur kassaskåpet och fördes in i en liggare. Vid arbetsdagens slut stämdes märkena av mot liggaren och därefter låstes märkena in igen. Märkena var tämligen stöldbegärliga av den anledningen var de under sträng uppsikt. Däremot kan ett besiktningsmärke vara viktig vid en ursprungskontroll om det skulle finnas tveksamheter om fordonet varit registrerat i Sverige.

Lycka till

Robert Gustavsson

On
Off

0 kommentarer

Läs mer

  • Senaste
  • Mest läst
  • Mest kommenterat

Kom in i diskussionen

Detta innehåll är skapat av Classic Motors besökare

Filad cylinder på Sachs 150 cc

7 kommentarer

Jim Lundberg: Hej Åke. Bra med Bengts beräkningar om toppfart. Det låter ju som att din motor är i bra skick, men kolla två saker. 1. Bränsleblandningen. Kör en kilometer på full gas, stäng av motorn i farten och...

Futurliner

Prenumerera på Classic Motor!

Classic Motor är Skandinaviens ledande tidning för äldre fordon och startade som Signalhornet redan 1969. Vi skriver om fordon med hjul och motor, oavsett om det är från 1917 eller 1977 och oavsett ursprungsland. Folkkära favoriter blandas med exklusiva rariteter, nyrenoverat blandas med fyndskick. Genomgående är dock att fordonen ska vara i originalutförande.

Beställ prenumeration och betala direkt online

  • Classic Motor 2020-10

  • Classic Motor 2020-09

  • Classic Motor 2020-08

  • Classic Motor 2020-07

  • Classic Motor 2020-06

  • Classic Motor 2020-05

  • Classic Motor 2020-04

Denna sajt drivs av Egmont Publishing Digital AB, som är en del av Egmont Publishing AB. Egmont Publishing publicerar ett hundratal tidningar och webbplatser, däribland Hemmets Journal, Hus & Hem, Icakuriren, Vagabond, Kalle Anka och Bamse. Vi har även en omfattande verksamhet inom böcker, spel, aktivitetsprodukter och event, samt är snabbt växande inom e-handel och digitala marknadsföringstjänster. Egmont Publishing är en del av den nordiska mediekoncernen och stiftelsen Egmont som varje år delar ut mer än 120 miljoner kronor för att hjälpa utsatta barn och ungdomar. Läs mer på www.egmontpublishing.se/.

Egmont Publishing Digital, Pyramidvägen 7, 16991 Solna, Tel: 08-692 01 00, Orgnr: 556647-1842