Ställa tändning på Ciao med brytarlöst tändsystem

Brytarlöst tändsystem på Piaggio Ciao.

Ställa tändning på Ciao med brytarlöst tändsystem

Publicerad

Fråga: Hej Jim. Hur fungerar brytarlös tändning på en Piaggio Ciao? Hur ställer man in tändningen, abriss förtändning mm? Ljus, tuta mm hur får de ström? Finns det något svänghjul?

På bakhjulet finns det en variator (?), vilken typ av olja fyller man på, var finns nivåskruven mm?

Lars Göran Vinsmo

 

Svar: I och med att det är ett brytarlöst tändsystem så behöver man inte tänka på annat än förtändningen och det framgår av instruktionerna nedan. Man måste ha en stroboskoplampa. Svänghjul finns och dess magneter försörjer tändsystemet och lamporna med ström.

När det gäller olja i baknavet ska nivån ligga i underkant av påfyllningshålet (fungerar även som nivåskruv) när mopeden står rakt. Om man byter olja ska det gå åt 60 cc olja. Tyvärr så har jag ingen uppgift på vilken typ av olja som rekommenderas. Kolla med EHR Motor i Stockholm.

Jim Lundberg

On
Off

0 kommentarer

Läs mer

  • Senaste
  • Mest läst
  • Mest kommenterat

Kom in i diskussionen

Detta innehåll är skapat av Classic Motors besökare

Kärvande växelförare i JB 150 cc

2 kommentarer

Jim Lundberg: Ok - kul att det går åt rätt håll. Berätta gärna hur det slutade!

Futurliner

Prenumerera på Classic Motor!

Classic Motor är Skandinaviens ledande tidning för äldre fordon och startade som Signalhornet redan 1969. Vi skriver om fordon med hjul och motor, oavsett om det är från 1917 eller 1977 och oavsett ursprungsland. Folkkära favoriter blandas med exklusiva rariteter, nyrenoverat blandas med fyndskick. Genomgående är dock att fordonen ska vara i originalutförande.

Beställ prenumeration och betala direkt online

  • Classic Motor 2021-02

  • Classic Motor 2021-01

  • Classic Motor 2020-12

  • Classic Motor 2020-11

  • Classic Motor 2020-10

  • Classic Motor 2020-09

  • Classic Motor 2020-08

Denna sajt drivs av Story House Egmont AB. Story House Egmont publicerar ett hundratal tidningar och webbplatser, däribland Hemmets Journal, Hus & Hem, Icakuriren, Vagabond, Kalle Anka och Bamse. Vi har även en omfattande verksamhet inom böcker, spel, aktivitetsprodukter och event, samt är snabbt växande inom e-handel och digitala marknadsföringstjänster. Story House Egmont är en del av den nordiska mediekoncernen och stiftelsen Egmont som varje år delar ut mer än 120 miljoner kronor för att hjälpa utsatta barn och ungdomar. Läs mer på www.storyhouseegmont.se.

Story House Egmont AB, Pyramidvägen 7, 16991 Solna, Tel: 08-692 01 00, Orgnr: 556046-9206