Svårstartad Yamaha FS1

Fråga: Hej. Jag har en ett problem som är lite smått irriterande med min Yamaha FS1. Problemet jag har är att den blir lite svår eller nästan omöjlig att starta om man ska försöka att kicka igång den när den blir varm.

Den går väldigt lätt att starta när man styr igång den, men här ligger det lilla momentet av irritation. Denna moped är i nuläget väldigt svår att styra igång mest troligt på grund av dåliga gummit i kopplingskorgen.

Tills dess att jag renoverat korgen så skulle jag vilja ha en moped som går att kicka igång även när den varm så vart kan problemet ligga?

Tack på förhand

Peter Persson

 

Svar: Jag är inte riktigt med på vad som är problemet. Mopeden är svårstartad – är det på grund av att kopplingen slirar så att vevaxeln inte får någon riktig ”snurr” när du kickar? Många motorer är ju svårstartade när de är varma på grund av dålig tändspole eller ånglås i förgasaren trots att vevaxeln/kolven rör sig som den ska när man kickar.

Vet inte vad som menas med ”gummit i kopplingskorgen”, men om det är friktionslamellerna som är dåliga så är det enkelt att byta dem och då borde problemet försvinna. Det finns vissa tvåhjulingar som har ryckutjämnare av gummi i kopplingskorgen (Norton Atlas 750 med flera), men även om detta gummi är dåligt/skadat så går det ändå att kicka igång motorn.

Jim Lundberg

Rulla till toppen