Vänstergängade bensinkranar till Moto Guzzi Stornello

Zündapp har vinklade bensinkranar med M12x1-gänga - men tyvärr med "fel" riktning då de har högergänga.

Vänstergängade bensinkranar till Moto Guzzi Stornello

Publicerad

Fråga: Jag har åter blivit ägare till en Guzzi Stornello från 1971. Anslutningarna till bensinkranarna (två stycken) var omgjorda och utrustade med kranar med rak anslutning (6 mm).

Jag skulle vilja byta dessa mot vinklade kranar eftersom bensinledningarna inte går att dra på något vettigt och snyggt sätt.

Jag har dock sökt med ljus och lykta efter M12x1 vinklade kranar med VÄNSTERGÄNG. Finns det överhuvudtaget någon mc eller moped som har det som original? Jag har ägt två Stornellos 1971 tidigare och på dessa var det högergäng och vinklade kranar.

Torsten Eriksson

 

Svar: Jag har tyvärr ingen koll på vänstergängade kranar av den typen du söker. Zündapp har M12x1-gänga och vinklad kran, men där är det högergänga. Frågan är hur anslutningarna i din tank är omgjorda. Det kanske är enklare att återställa dem än att jaga svåra delar? Eller att man gör en liten adapter med vänstergäng i ena änden och höger gäng i den andra.

Jim Lundberg

On
Off

2 kommentarer

Läs mer

  • Senaste
  • Mest läst
  • Mest kommenterat

Kom in i diskussionen

Detta innehåll är skapat av Classic Motors besökare

Rödqvarna som plötsligt inte vill starta

7 kommentarer

Jim Lundberg: Hej. Tändning och brytaravstånd måste alltid kollas/justeras om man haft bort tändplattan. Brytaravståndet (justeras alltid först) ska vara 0,30 - 0,45 mm och förtändningen ska vara 4,5 mm. Den...

Futurliner

Prenumerera på Classic Motor!

Classic Motor är Skandinaviens ledande tidning för äldre fordon och startade som Signalhornet redan 1969. Vi skriver om fordon med hjul och motor, oavsett om det är från 1917 eller 1977 och oavsett ursprungsland. Folkkära favoriter blandas med exklusiva rariteter, nyrenoverat blandas med fyndskick. Genomgående är dock att fordonen ska vara i originalutförande.

Beställ prenumeration och betala direkt online

  • Classic Motor 2020-08

  • Classic Motor 2020-07

  • Classic Motor 2020-06

  • Classic Motor 2020-05

  • Classic Motor 2020-04

  • Classic Motor 2020-03

  • Classic Motor 2020-02

Denna sajt drivs av Egmont Publishing Digital AB, som är en del av Egmont Publishing AB. Egmont Publishing publicerar ett hundratal tidningar och webbplatser, däribland Hemmets Journal, Hus & Hem, Icakuriren, Vagabond, Kalle Anka och Bamse. Vi har även en omfattande verksamhet inom böcker, spel, aktivitetsprodukter och event, samt är snabbt växande inom e-handel och digitala marknadsföringstjänster. Egmont Publishing är en del av den nordiska mediekoncernen och stiftelsen Egmont som varje år delar ut mer än 120 miljoner kronor för att hjälpa utsatta barn och ungdomar. Läs mer på www.egmontpublishing.se/.

Egmont Publishing Digital, Pyramidvägen 7, 16991 Solna, Tel: 08-692 01 00, Orgnr: 556647-1842