Var hittar man krysskilen till svänghjulet på Puchmotor?

Krysskil, även kallad Woodruffkil (WK).

Var hittar man krysskilen till svänghjulet på Puchmotor?

Publicerad

Fråga: Hej. Var hittar man stiftet som styr svänghjulet på en Puchmotor. Kan man köpa det någonstans eller ska man göra ett själv?

Christer Larsson

 

Svar: Jag förmodar att du menar den lilla halvmåneformade detaljen som heter krysskil (även kallad Woodruffkil). Nu vet jag inte vad det är för Puch du har. Puch har tillverkat bilar, motorcyklar och mopeder och dessutom flera olika modeller av varje.

Jag känner inte till någon Puchmotor som har ett styrstift för svänghjulet. Det fanns på tidiga Husqvarna Novolette och dito Monarpeder. Är det Puch V3-motor (Dakota, Florida, Alabama, med flera) så ska kilen ha dimensionen 3 x 10 mm. På handlarspråk heter den WK 3 x 10.

Jim Lundberg

On
Off

1 kommentarer

Läs mer

  • Senaste
  • Mest läst
  • Mest kommenterat

Kom in i diskussionen

Detta innehåll är skapat av Classic Motors besökare

Fredagsfilmen: Ventiler vid 14 000 varv per minut!

5 kommentarer

Cruzze: Men så gör BMW kvalitetsgrejer. Skulle kolla ventilspelet på min 34 år gamla trecylindriga K75:a. Hade börjat titta runt på nätet efter var man kunde få tag på shimsplattor men det visade sig inte...

Futurliner

Prenumerera på Classic Motor!

Classic Motor är Skandinaviens ledande tidning för äldre fordon och startade som Signalhornet redan 1969. Vi skriver om fordon med hjul och motor, oavsett om det är från 1917 eller 1977 och oavsett ursprungsland. Folkkära favoriter blandas med exklusiva rariteter, nyrenoverat blandas med fyndskick. Genomgående är dock att fordonen ska vara i originalutförande.

Beställ prenumeration och betala direkt online

  • Classic Motor 2020-08

  • Classic Motor 2020-07

  • Classic Motor 2020-06

  • Classic Motor 2020-05

  • Classic Motor 2020-04

  • Classic Motor 2020-03

  • Classic Motor 2020-02

Denna sajt drivs av Egmont Publishing Digital AB, som är en del av Egmont Publishing AB. Egmont Publishing publicerar ett hundratal tidningar och webbplatser, däribland Hemmets Journal, Hus & Hem, Icakuriren, Vagabond, Kalle Anka och Bamse. Vi har även en omfattande verksamhet inom böcker, spel, aktivitetsprodukter och event, samt är snabbt växande inom e-handel och digitala marknadsföringstjänster. Egmont Publishing är en del av den nordiska mediekoncernen och stiftelsen Egmont som varje år delar ut mer än 120 miljoner kronor för att hjälpa utsatta barn och ungdomar. Läs mer på www.egmontpublishing.se/.

Egmont Publishing Digital, Pyramidvägen 7, 16991 Solna, Tel: 08-692 01 00, Orgnr: 556647-1842