Husqvarna Flinta som plötsligt slutat driva

Fråga: Hej Jim! Jag har en Crescent sport 1175, med 2-växlad flintamotor, fotväxlad. Över en natt hände något, den gick bra och starta och stanna utan problem, men dan efter gick den inte att starta. kicken tog inte, jag provade att springa igång den, det gick inte heller. Kolven rörde sig inte, när jag skruvade ur tändstiftet gick det att kicka, och då följde kolven med. Vad kan ha hänt?

MVH Anders

 

Svar: Det är ovanligt att fel dyker upp när en motor står stilla, men kolla exempelvis att kedjedrevet inte har lossnat från motorn utgående axel, Kolla även att kopplingsarmen har en frigång på 10 – 15 mm enligt bilden ovan. Vajern ska hakas av från kopplingsarmen när man kollar detta. Även kopplingsvajern ska ju ha ett spel i längdled på 1 – 3 mm. Om du har en tidig Flintamotor så har den en tandrem och det kan ju vara så att den har gett upp.

Jim Lundberg

Husqvarna Flinta som plötsligt slutat driva
Tidiga Flintamotorer hade remdrift i transmissionen. Dessa remmar åldras och är kända för att brista/tappa tänderna. I mitten av kopplingskorgen syns tryckstiftet till kopplingsmekanismen.
Rulla till toppen