Husqvarna Cornette som inte går bra på fullgas UPPDATERAD

Fråga: Originalcylinder till Husqvarna Cornette 1960 är Insuget med pluggen i 6 mm i diameter. Med Bing 12 blir diametern på förgasaren dubbelt jämfört med cylindern. Jag har bultat på en opluggad cylinder med diametern 14 mm. Är nu förgasaren med 12 mm inte tillräcklig vid fullgas? Den laggar vid fullgas.

Peter Fahlcrantz

 

Svar: Med ett större insug så ökar luftflödet genom förgasaren och då kan man behöva byta till ett större munstycke. Symtomen du beskriver tyder också på detta då det är huvudmunstycket som arbetar från halv till full gas. Då sker det här med att motorn går sämre när man gasar fullt men piggnar till om man släpper lite på gasen. Har du en trottelnål i din förgasare kan det vara aktuellt att höja den ett hack.

Jim Lundberg

 

Följdfråga från Peter: Jag har ställbart munstycke men öppnar jag mer så taktar motorn. Är det inte en större förgasare jag behöver?

Svar: Det händer visserligen att ställbara munstycken inte ger den önskade blandningen trots att man vrider väldigt lite i taget, men det kan ju vara så att din förgasare inte fixar att ge rätt blandning med den ökade luftgenomströmning som en trimcylinder orsakar. Då kan ju lösningen vara en större förgasare.

Jim Lundberg

Rulla till toppen