Byta reedventil på Yamaha DT 50 MX

Reedventil på Yamaha FS 1.

Byta reedventil på Yamaha DT 50 MX

Publicerad

Fråga: Jag har en Yamaha DT 50MX från 1992 som bara stått still i över 10 år så tänkte byta membranet på reedventilen då det aldrig gjorts. Problemet är att insugsplattan sitter med två skruvar och två nitar (plomberingar). Är dessa nitar gängade? Nitarna går säkert att borra bort men då blir det problem med att återmontera insugsplattan. Är tanken att slå in nya nitar efter reparation eller har ni några tips?

/Tomas

 

Svar: Jag har inte skruvat med DT 50 utan bara FS 1, men på den senare har jag för mig att dessa nitar är härdade och svåra att bearbeta. Minns jag rätt så är det en form av drivnit med en "gänga" som skär in motsvarande i godset när niten knackas in.

Får man ur nitarna så bör man kunna ersätta dem med vanliga skruvar eftersom nitarna är tänkta att hindra klåfingriga mopedtrimmare från att öka effekten.

Jim Lundberg

On
Off

3 kommentarer

Läs mer

  • Senaste
  • Mest läst
  • Mest kommenterat

Kom in i diskussionen

Detta innehåll är skapat av Classic Motors besökare

Oljeblandning Saab tvåtakt

3 kommentarer

Jim Lundberg: Hej Erik. Utombordsmotorer har ofta en arbetstemperatur på cirka 60 grader och valet av den låga temperaturen ska ha att göra med saltutfällning och korrosion i kylsystemet som tydligen uppstår vid...

Futurliner

Prenumerera på Classic Motor!

Classic Motor är Skandinaviens ledande tidning för äldre fordon och startade som Signalhornet redan 1969. Vi skriver om fordon med hjul och motor, oavsett om det är från 1917 eller 1977 och oavsett ursprungsland. Folkkära favoriter blandas med exklusiva rariteter, nyrenoverat blandas med fyndskick. Genomgående är dock att fordonen ska vara i originalutförande.

Beställ prenumeration och betala direkt online

  • Classic Motor 2020-11

  • Classic Motor 2020-10

  • Classic Motor 2020-09

  • Classic Motor 2020-08

  • Classic Motor 2020-07

  • Classic Motor 2020-06

  • Classic Motor 2020-05

Denna sajt drivs av Egmont Publishing Digital AB, som är en del av Egmont Publishing AB. Egmont Publishing publicerar ett hundratal tidningar och webbplatser, däribland Hemmets Journal, Hus & Hem, Icakuriren, Vagabond, Kalle Anka och Bamse. Vi har även en omfattande verksamhet inom böcker, spel, aktivitetsprodukter och event, samt är snabbt växande inom e-handel och digitala marknadsföringstjänster. Egmont Publishing är en del av den nordiska mediekoncernen och stiftelsen Egmont som varje år delar ut mer än 120 miljoner kronor för att hjälpa utsatta barn och ungdomar. Läs mer på www.egmontpublishing.se/.

Egmont Publishing Digital, Pyramidvägen 7, 16991 Solna, Tel: 08-692 01 00, Orgnr: 556647-1842