Byta vevhustätningar på Pilotmotor

Gunnars Monark Monarped.

Byta vevhustätningar på Pilotmotor

Publicerad

Fråga: Hej. Tänkte byta vevhustätningar på en Pilot 50.1 enväxlad. Har tagit bort kopplingen men har remskiva och lamellcentrum kvar. Hur får jag bort centrat med remskivan? den borde väl bara vara trädd på den koniska axeln. Centrat har två plana sidor och två uttag för avdragare som jag tolkat det.

Försökte få med bild men misslyckades.

Tacksam för tips.

MVH

Gunnar Eliasson

 

Svar: Jag har tyvärr inte skruvat med denna motor och de skisser som finns håller usel kvalitet. Men är det en kona som centrumet sitter på så sitter det fast rejält och då lär det behövas någon form av avdragare.

Någon som kan tipsa Gunnar om arbetsgången? Lämna gärna en kommentar i fältet nedan.

Jim Lundberg

Kopplingen på Gunnars moped.

On
Off

3 kommentarer

Läs mer

  • Senaste
  • Mest läst
  • Mest kommenterat

Kom in i diskussionen

Detta innehåll är skapat av Classic Motors besökare

Fel lamell i Husqvarna mod 27

1 kommentar

Frasse1: husqvarnas 60 tals 250 cross motor som härstammade i rakt nedstigande led från silverpilsmotorn hade (moderna)lameller som passade i silverpilen. silverpilens koppling härstammade i sin tur från...

Futurliner

Prenumerera på Classic Motor!

Classic Motor är Skandinaviens ledande tidning för äldre fordon och startade som Signalhornet redan 1969. Vi skriver om fordon med hjul och motor, oavsett om det är från 1917 eller 1977 och oavsett ursprungsland. Folkkära favoriter blandas med exklusiva rariteter, nyrenoverat blandas med fyndskick. Genomgående är dock att fordonen ska vara i originalutförande.

Beställ prenumeration och betala direkt online

  • Classic Motor 2021-06

  • Classic Motor 2021-88

  • Classic Motor 2021-05

  • Classic Motor 2021-04

  • Classic Motor 2021-03

  • Classic Motor 2021-02

  • Classic Motor 2021-01

Denna sajt drivs av Story House Egmont AB. Story House Egmont publicerar ett hundratal tidningar och webbplatser, däribland Hemmets Journal, Hus & Hem, Icakuriren, Vagabond, Kalle Anka och Bamse. Vi har även en omfattande verksamhet inom böcker, spel, aktivitetsprodukter och event, samt är snabbt växande inom e-handel och digitala marknadsföringstjänster. Story House Egmont är en del av den nordiska mediekoncernen och stiftelsen Egmont som varje år delar ut mer än 120 miljoner kronor för att hjälpa utsatta barn och ungdomar. Läs mer på www.storyhouseegmont.se.

Story House Egmont AB, Pyramidvägen 7, 16991 Solna, Tel: 08-692 01 00, Orgnr: 556046-9206