Cykla eller trampkicka igång en Saxoped

Cykla eller trampkicka igång en Saxoped

Publicerad

Fråga: Hej. Jag har precis köpt en Saxoped av första årsmodellen. Min fråga är: Går den inte att trampa igång på stället, eller måste man cykla igång den?

Mvh Berny

Svar: Uppdaterad text. De första sachsmotorerna startades genom att dra in kopplingen. 2:ans växel ilägges och med koppling fortfarande indragen trampas motorn runt. Kopplingen släpps sedan ut långsamt. När motorn startar så ökas gasen gradvis. Se utklipp ur handbok 1955.

Ursprungligt svar som gäller senare version av Sachsmotorn. från och med 1956: Hej Berny. Saxopeden trampkickas igång på stödet. Dessa modeller har bara en drivkedja och är inte avsedda att cykla med.

För att starta: Placera växeln i friläge och trampa sedan runt för full kraft. Om allt fungerar ska den smattra igång. Kom ihåg att flöda innan för att motorn ska ha tillräckligt med bränsle.

Lycka till med din fina Saxoped.

Josefine Andersson

Ur handbok 1955

On
Off

5 kommentarer

Läs mer

  • Senaste
  • Mest läst
  • Mest kommenterat

Kom in i diskussionen

Detta innehåll är skapat av Classic Motors besökare

Får jag montera sidvagn?

3 kommentarer

mekgoran: jb 128 borde vara den perfekta hojen för sidovagn, bra vrid, urstark ,m.m.

Futurliner

Prenumerera på Classic Motor!

Classic Motor är Skandinaviens ledande tidning för äldre fordon och startade som Signalhornet redan 1969. Vi skriver om fordon med hjul och motor, oavsett om det är från 1917 eller 1977 och oavsett ursprungsland. Folkkära favoriter blandas med exklusiva rariteter, nyrenoverat blandas med fyndskick. Genomgående är dock att fordonen ska vara i originalutförande.

Beställ prenumeration och betala direkt online

  • Classic Motor 2020-12

  • Classic Motor 2020-11

  • Classic Motor 2020-10

  • Classic Motor 2020-09

  • Classic Motor 2020-08

  • Classic Motor 2020-07

  • Classic Motor 2020-06

Denna sajt drivs av Egmont Publishing Digital AB, som är en del av Egmont Publishing AB. Egmont Publishing publicerar ett hundratal tidningar och webbplatser, däribland Hemmets Journal, Hus & Hem, Icakuriren, Vagabond, Kalle Anka och Bamse. Vi har även en omfattande verksamhet inom böcker, spel, aktivitetsprodukter och event, samt är snabbt växande inom e-handel och digitala marknadsföringstjänster. Egmont Publishing är en del av den nordiska mediekoncernen och stiftelsen Egmont som varje år delar ut mer än 120 miljoner kronor för att hjälpa utsatta barn och ungdomar. Läs mer på www.egmontpublishing.se/.

Egmont Publishing Digital, Pyramidvägen 7, 16991 Solna, Tel: 08-692 01 00, Orgnr: 556647-1842