Måtten på flottören till Husqvarnas Amalförgasare

Måtten på flottören till Husqvarnas Amalförgasare

Publicerad

Fråga: Jag bor i Vancouver Canada och har en Svartqvarna med en AMAL 259/021D förgasare och behöver en flottör. Tyvärr verkar det jättesvårt att hitta en sån om man inte vill ha en i kork. Om jag kan få tag i måtten på den så finns det ett företag i England som kan tillverka nya. Har du eller kanske någon läsare tillgång till måtten?

Pär Norén

 

Svar: Jag har tyvärr ingen flottör att mäta på så jag får bolla över frågan till våra läsare. Någon som har rätt flottör och kan fylla i måtten på skissen åt Pär?

Sen vet jag inte hur det är med eventuella handelshinder mellan Sverige och Kanada, men det finns företag (och privatpersoner) här i Sverige som kanske kan skaffa fram flottörer. Exempelvis TS Trading eller Rösebäckens Cykel & Motor.

Jim Lundberg

On
Off

7 kommentarer

Läs mer

  • Senaste
  • Mest läst
  • Mest kommenterat

Kom in i diskussionen

Detta innehåll är skapat av Classic Motors besökare

Modifiera tändsystem på Monark Monarped från 1956

2 kommentarer

Jim Lundberg: Hej Frasse. Jag är lite osäker på det. Visserligen är det en separat spole men då den saknar polskor så snor den ju energin från belysningsspolen. I alla fall så "lånar" den ju...

Futurliner

Prenumerera på Classic Motor!

Classic Motor är Skandinaviens ledande tidning för äldre fordon och startade som Signalhornet redan 1969. Vi skriver om fordon med hjul och motor, oavsett om det är från 1917 eller 1977 och oavsett ursprungsland. Folkkära favoriter blandas med exklusiva rariteter, nyrenoverat blandas med fyndskick. Genomgående är dock att fordonen ska vara i originalutförande.

Beställ prenumeration och betala direkt online

  • Classic Motor 2020-12

  • Classic Motor 2020-11

  • Classic Motor 2020-10

  • Classic Motor 2020-09

  • Classic Motor 2020-08

  • Classic Motor 2020-07

  • Classic Motor 2020-06

Denna sajt drivs av Egmont Publishing Digital AB, som är en del av Egmont Publishing AB. Egmont Publishing publicerar ett hundratal tidningar och webbplatser, däribland Hemmets Journal, Hus & Hem, Icakuriren, Vagabond, Kalle Anka och Bamse. Vi har även en omfattande verksamhet inom böcker, spel, aktivitetsprodukter och event, samt är snabbt växande inom e-handel och digitala marknadsföringstjänster. Egmont Publishing är en del av den nordiska mediekoncernen och stiftelsen Egmont som varje år delar ut mer än 120 miljoner kronor för att hjälpa utsatta barn och ungdomar. Läs mer på www.egmontpublishing.se/.

Egmont Publishing Digital, Pyramidvägen 7, 16991 Solna, Tel: 08-692 01 00, Orgnr: 556647-1842