Nyrenoverad Suzuki K50 som inte går utan choke

Nyrenoverad Suzuki K50 som inte går utan choke

Publicerad

Fråga: Hej. jag ställer in en förgasare på min nyrenoverade Suzuki K50 och när jag kickar igång den på choken så funkar allt som det ska och den svarar bra på gasen och har tomgång men när jag tar bort choken så går moppen på högvarv i ca 15 sekunder – sedan tvärdör den. Vad kan jag göra för att få den att gå bra?

Leo Kärräng

 

Svar: Det låter som att motorn drar tjuvluft. Har du kollat så att ingen av vevhusets packboxar krupit ur sina hål? Särskilt de helt gummiklädda packboxarna har en tendens att vilja krypa ur sina hål om de inte är intryckta helt. Kolla att reedventlilerna, flapsen, stänger som de ska.

Sen kan det även vara förgasaren som är orsaken. Det kan vara en kanal eller ett munstycke som är igensatt och då får motorn endast tillräckligt med bränsle om man använder choken.

Jim Lundberg

On
Off

0 kommentarer

Läs mer

  • Senaste
  • Mest läst
  • Mest kommenterat

Kom in i diskussionen

Detta innehåll är skapat av Classic Motors besökare

Vilken moped och var är ramnumret?

13 kommentarer

Erik.B: Löste nog 5 minuter senare mysteriet med vad det är för ram i alla fall! Är så gott som 100% säker på att det är en Svalan ram från början av 60-talet. Skulle gissa modellerna 14k, men kan även vara...

Futurliner

Prenumerera på Classic Motor!

Classic Motor är Skandinaviens ledande tidning för äldre fordon och startade som Signalhornet redan 1969. Vi skriver om fordon med hjul och motor, oavsett om det är från 1917 eller 1977 och oavsett ursprungsland. Folkkära favoriter blandas med exklusiva rariteter, nyrenoverat blandas med fyndskick. Genomgående är dock att fordonen ska vara i originalutförande.

Beställ prenumeration och betala direkt online

  • Classic Motor 2021-02

  • Classic Motor 2021-01

  • Classic Motor 2020-12

  • Classic Motor 2020-11

  • Classic Motor 2020-10

  • Classic Motor 2020-09

  • Classic Motor 2020-08

Denna sajt drivs av Story House Egmont AB. Story House Egmont publicerar ett hundratal tidningar och webbplatser, däribland Hemmets Journal, Hus & Hem, Icakuriren, Vagabond, Kalle Anka och Bamse. Vi har även en omfattande verksamhet inom böcker, spel, aktivitetsprodukter och event, samt är snabbt växande inom e-handel och digitala marknadsföringstjänster. Story House Egmont är en del av den nordiska mediekoncernen och stiftelsen Egmont som varje år delar ut mer än 120 miljoner kronor för att hjälpa utsatta barn och ungdomar. Läs mer på www.storyhouseegmont.se.

Story House Egmont AB, Pyramidvägen 7, 16991 Solna, Tel: 08-692 01 00, Orgnr: 556046-9206