Störtbåge till Mazda Mx-5

Störtbåge till Mazda Mx-5

Publicerad

Fråga: Jag har en Mazda Mx5 av första generationen. Jag undrar om det är att rekommendera att sätta dit en så kallad roadsterbåge eller bör man ha en riktig störtbåge med stöttor? Jag tävlingskör inte, men åker på smala väger med stora diken. Bågarna är snygga, men skyddar de något?

Leif

Svar: Tittar man på Toplifts hemsida, där så kallade roadsterbågar säljs, kallas de för stylingtillbehör och ej goodkända för tävlingskörning. De ger ett visst skydd, och kanske även en överdriven trygghetskänsla då de, om jag förstår rätt, endast sitter fast med fyra bultar i bältesarrangemanget. Det finns en talande bild på Reddit (länk nedan) på hur det kan se ut efter en volt.

På MX-5 Racing Clubs hemsida finns en serie bilder som visar hur en störtbåge är monterad och även hur bilen ser ut efter en volt.

Min rekommendation blir därför en störtbåge hellre än en roadsterbåge.

Lycka till

Robert Gustavsson

Länkar:

Toplift

Reddit

MX-5 Racing Club

On
Off

0 kommentarer

Läs mer

  • Senaste
  • Mest läst
  • Mest kommenterat

Kom in i diskussionen

Detta innehåll är skapat av Classic Motors besökare

Kärvande växelförare i JB 150 cc

2 kommentarer

Jim Lundberg: Ok - kul att det går åt rätt håll. Berätta gärna hur det slutade!

Futurliner

Prenumerera på Classic Motor!

Classic Motor är Skandinaviens ledande tidning för äldre fordon och startade som Signalhornet redan 1969. Vi skriver om fordon med hjul och motor, oavsett om det är från 1917 eller 1977 och oavsett ursprungsland. Folkkära favoriter blandas med exklusiva rariteter, nyrenoverat blandas med fyndskick. Genomgående är dock att fordonen ska vara i originalutförande.

Beställ prenumeration och betala direkt online

  • Classic Motor 2021-02

  • Classic Motor 2021-01

  • Classic Motor 2020-12

  • Classic Motor 2020-11

  • Classic Motor 2020-10

  • Classic Motor 2020-09

  • Classic Motor 2020-08

Denna sajt drivs av Story House Egmont AB. Story House Egmont publicerar ett hundratal tidningar och webbplatser, däribland Hemmets Journal, Hus & Hem, Icakuriren, Vagabond, Kalle Anka och Bamse. Vi har även en omfattande verksamhet inom böcker, spel, aktivitetsprodukter och event, samt är snabbt växande inom e-handel och digitala marknadsföringstjänster. Story House Egmont är en del av den nordiska mediekoncernen och stiftelsen Egmont som varje år delar ut mer än 120 miljoner kronor för att hjälpa utsatta barn och ungdomar. Läs mer på www.storyhouseegmont.se.

Story House Egmont AB, Pyramidvägen 7, 16991 Solna, Tel: 08-692 01 00, Orgnr: 556046-9206