Trottel och nål till Bingförgasare

Fråga: Hej! Jag försöker hitta trottel och nål till en Bingförgasare som suttit på en Zündapp KM 50 från 1956, på förgasaren står det 1/8/10 20. Jag har förstått det som att det är den andra siffran som anger millimetern. Men jag undrar vad det sista numret står för?

Nummer 10 står inuti en cirkel och under den står det 20. Har kollat runt på andra Bingförgasare men har inte hittat någon som också har ett till nummer under? Hoppas ni förstod frågan.

Mvh

Elin

 

Svar: Första talet (1) talar om att det handlar om en vajerstyrd trottelförgasare. Andra talet (10) talar mycket riktigt om vilken (minsta) diameter förgasaren har på borrningen. Det tredje talet är modellnumret – alltså hur förgasarhuset är utformat.

Varför ”10” är inringat och att det står ”20” under detta veta jag inte, men den förgasare du har bör vara den typen som har ett ovalt trottellock som sitter med två spårskruvar och som har en liten chokepinne som sticker upp närmast luftfiltret – som på förgasaren på nedre bilden.

Trotteln har då ett urtag (pilen, övre bilden) för chokespjället som skiljer dessa trottlar från andra Bingtrottlar Jag är ganska säker på att den trottel + nål du söker är samma som på andra Bingförgasare med samma typ av choke.

Kolla med Rösebäckens Cykel & Motor eller tyska Oldtimerteile

Jim Lundberg

Trottel och nål till Bingförgasare
Bingförgasare till Victoria EM 50.
Rulla till toppen