Vevparti till äldre Sachs mopedmotor

Vevparti till äldre Sachs mopedmotor

Publicerad

Fråga: Hej, jag ska renovera en sällsynt Sport Moped, en Mars Monza från 1955. Jag har plockat isär motorn, nu är det tyvärr så att vevpartiet är av äldre modell än de man kan köpa överallt, med annan kona... Tydligen finns det tre alternativ på dessa gamla vevpartier och det verkar lite komplicerad att hitta delar.

Nu undrar jag om du vet någon som skulle kunna renovera denna motor (Sachs 50 A.B.1092) eller har delar till den? Eller är det bättre all leta efter en något nyare modell?

Mvh

Marc

 

Svar: Jag känner tyvärr inte till någon som renoverar Sachs mopedmotorer, men det finns säkert en del som håller på med sådant. När det gäller delar kan du kolla med Rösebäckens Cykel & Motor som har mycket delar till äldre mopeder. Är motorn från 1955 så är den ganska tidig och kan ha kedjetransmission och i så fall

Jim Lundberg

On
Off

1 kommentarer

Läs mer

  • Senaste
  • Mest läst
  • Mest kommenterat

Kom in i diskussionen

Detta innehåll är skapat av Classic Motors besökare

Söker delar till Lambretta TV 175

1 kommentar

Rodge: Scoter restorations i england enormt snabb leverans 3-4 dagar på sin höjd Marcello om du över huvud taget får tag i honom så tar det extremt lång tid att få grejorna alltid var det något som gick...

Futurliner

Prenumerera på Classic Motor!

Classic Motor är Skandinaviens ledande tidning för äldre fordon och startade som Signalhornet redan 1969. Vi skriver om fordon med hjul och motor, oavsett om det är från 1917 eller 1977 och oavsett ursprungsland. Folkkära favoriter blandas med exklusiva rariteter, nyrenoverat blandas med fyndskick. Genomgående är dock att fordonen ska vara i originalutförande.

Beställ prenumeration och betala direkt online

  • Classic Motor 2021-02

  • Classic Motor 2021-01

  • Classic Motor 2020-12

  • Classic Motor 2020-11

  • Classic Motor 2020-10

  • Classic Motor 2020-09

  • Classic Motor 2020-08

Denna sajt drivs av Story House Egmont AB. Story House Egmont publicerar ett hundratal tidningar och webbplatser, däribland Hemmets Journal, Hus & Hem, Icakuriren, Vagabond, Kalle Anka och Bamse. Vi har även en omfattande verksamhet inom böcker, spel, aktivitetsprodukter och event, samt är snabbt växande inom e-handel och digitala marknadsföringstjänster. Story House Egmont är en del av den nordiska mediekoncernen och stiftelsen Egmont som varje år delar ut mer än 120 miljoner kronor för att hjälpa utsatta barn och ungdomar. Läs mer på www.storyhouseegmont.se.

Story House Egmont AB, Pyramidvägen 7, 16991 Solna, Tel: 08-692 01 00, Orgnr: 556046-9206