MGB: brickor till bakaxeln

MGB: brickor till bakaxeln

Publicerad

Fråga: Det klonkar vid acceleration och när jag saktar in med min MGB. Slitna brickor verkar vara orsaken till detta och nu ska jag byta brickor inne i differentialen. En kupad bricka i brons har jag fått tag på och en planbricka återstår. Den bricka som jag saknar finns numera bara i fibermaterial. Jag bör kunna tillverka en bricka själv i bronsplåt. Är bronsplåt alltid bronsplåt, dvs kan jag köpa en bronsplåt och tillverka en, eller skall det vara någon speciell plåt.

Hälsningar

Per

Svar: Jag har pratat med kunniga på just MGB och de säger att fiberbrickorna fungerar utmärkt. Vill du inte använda fiberbrickan, går det att få tag i bronsbrickorna hos exempelvis Anglocars i Getinge (035-542 20). Det finns därför ingen anledning att skaffa bronsplåt och tillverka egna brickor.

Lycka till

Robert Gustavsson

On
Off

4 kommentarer

Läs mer

  • Senaste
  • Mest läst
  • Mest kommenterat

Kom in i diskussionen

Detta innehåll är skapat av Classic Motors besökare

Nyrenoverad Sachsmotor som vägrar starta

12 kommentarer

Bengor: Hej igen ! Donald: Hittills har vi enbart diskuterat tändsystemet med avseende på timing. Samt att du i din fråga nämner att den får bensin. Det finns i huvudsak 3 egentlige 4 saker som krävs för...

Futurliner

Prenumerera på Classic Motor!

Classic Motor är Skandinaviens ledande tidning för äldre fordon och startade som Signalhornet redan 1969. Vi skriver om fordon med hjul och motor, oavsett om det är från 1917 eller 1977 och oavsett ursprungsland. Folkkära favoriter blandas med exklusiva rariteter, nyrenoverat blandas med fyndskick. Genomgående är dock att fordonen ska vara i originalutförande.

Beställ prenumeration och betala direkt online

  • Classic Motor 2021-07

  • Classic Motor 2021-06

  • Classic Motor 2021-88

  • Classic Motor 2021-05

  • Classic Motor 2021-04

  • Classic Motor 2021-03

  • Classic Motor 2021-02

Denna sajt drivs av Story House Egmont AB. Story House Egmont publicerar ett hundratal tidningar och webbplatser, däribland Hemmets Journal, Hus & Hem, Icakuriren, Vagabond, Kalle Anka och Bamse. Vi har även en omfattande verksamhet inom böcker, spel, aktivitetsprodukter och event, samt är snabbt växande inom e-handel och digitala marknadsföringstjänster. Story House Egmont är en del av den nordiska mediekoncernen och stiftelsen Egmont som varje år delar ut mer än 120 miljoner kronor för att hjälpa utsatta barn och ungdomar. Läs mer på www.storyhouseegmont.se.

Story House Egmont AB, Pyramidvägen 7, 16991 Solna, Tel: 08-692 01 00, Orgnr: 556046-9206