Växelgaffel till Puchmotor med pedaler

Växelgaffel till Puchmotor med pedaler

Publicerad

Fråga: Hej håller på att renovera en Puchmotor med trampstart. Har lite svårt att hitta växelgaffel med rätt axel till den. Även en del rullar verkar vara annan dimension än dom som säljs. Har ni något tips på var jag hittar rätt delar. Motorn sitter på en Puch Packi årsmodell från 1977 men motorn är utbytt nån gång så är osäker på årsmodell på den.

Johan

 

Svar: Jag har inte skruvat med Puch pedalmotorer, men min erfarenhet av kickmotorn V3 är att man ändrat på väldigt mycket genom åren och att det är viktigt att man vet vilken årsmodell det är på motorn när man ska köpa delar.

Årsmodellen på motorn kan du förmodligen få fram på sajten Puch Hobby där man lagt in massor av ram- och motornummer på Puchmopeder. Killen som byggt upp sajten har gjort ett jättejobb och ber ödmjukt om en femma för ett besök vilket är väl använda pengar.

Delar till motorn hittar du kanske hos Puchverkstan som är specialiserade på just detta fabrikat.

Jim Lundberg

On
Off

0 kommentarer

Läs mer

  • Senaste
  • Mest läst
  • Mest kommenterat

Kom in i diskussionen

Detta innehåll är skapat av Classic Motors besökare

Hur fort går en Sachs 98 cc?

28 kommentarer

Jim Lundberg: Pinngasen var "ursprungsgasen" innan rullhandtaget slog igenom. Den gamle TT-föraren Stanley Woods som tävlade på 20- och 30-talet berättade att han fick sämre varvtider när rullgasen...

Futurliner

Prenumerera på Classic Motor!

Classic Motor är Skandinaviens ledande tidning för äldre fordon och startade som Signalhornet redan 1969. Vi skriver om fordon med hjul och motor, oavsett om det är från 1917 eller 1977 och oavsett ursprungsland. Folkkära favoriter blandas med exklusiva rariteter, nyrenoverat blandas med fyndskick. Genomgående är dock att fordonen ska vara i originalutförande.

Beställ prenumeration och betala direkt online

  • Classic Motor 2021-08

  • Classic Motor 2021-07

  • Classic Motor 2021-06

  • Classic Motor 2021-88

  • Classic Motor 2021-05

  • Classic Motor 2021-04

  • Classic Motor 2021-03

Denna sajt drivs av Story House Egmont AB. Story House Egmont publicerar ett hundratal tidningar och webbplatser, däribland Hemmets Journal, Hus & Hem, Icakuriren, Vagabond, Kalle Anka och Bamse. Vi har även en omfattande verksamhet inom böcker, spel, aktivitetsprodukter och event, samt är snabbt växande inom e-handel och digitala marknadsföringstjänster. Story House Egmont är en del av den nordiska mediekoncernen och stiftelsen Egmont som varje år delar ut mer än 120 miljoner kronor för att hjälpa utsatta barn och ungdomar. Läs mer på www.storyhouseegmont.se.

Story House Egmont AB, Pyramidvägen 7, 16991 Solna, Tel: 08-692 01 00, Orgnr: 556046-9206