Varför är det gummi på framdrevet till Puch Maxi?

Varför är det gummi på framdrevet till Puch Maxi?

Publicerad

Fråga: Hej. Jag har en Puch Maxi med ett framdrev som har gummi på sidorna. Nu har det ramlat bort på ena sidan. Jag misstänker att det inte spelar någon större roll för mopedens funktion men varför är det gummi på vissa drev och inte andra?

Tompa

 

Svar: Gummit sitter i en ring nära kuggbottnarna och ska dämpa ljudet från kedjan på så vis att kedjan ligger mot gummit. Detta kan dock innebära att man får spänna kedjan aningen hårdare efter som gummit vill trycka ut kedjan lite från drevet. Om gummit håller på att ramla bort är det bara att dra bort de lösa bitarna så de inte far in mellan kedja och drev. Funktionen påverkas inte. Möjligtvis så får man leva med en lite högre ljudnivå…

Jim Lundberg

On
Off

0 kommentarer

Läs mer

  • Senaste
  • Mest läst
  • Mest kommenterat

Kom in i diskussionen

Detta innehåll är skapat av Classic Motors besökare

När lanserades nya mopedmodeller?

1 kommentar

mekgoran: jag fick farsans 1969 års modell om jag minns rätt, som på bilden, vet att stötdämparna bak blev som bananer , men den felkonstruktionen stod MCB för alltså gratis byte, den på bilden har dom nya...

Futurliner

Prenumerera på Classic Motor!

Classic Motor är Skandinaviens ledande tidning för äldre fordon och startade som Signalhornet redan 1969. Vi skriver om fordon med hjul och motor, oavsett om det är från 1917 eller 1977 och oavsett ursprungsland. Folkkära favoriter blandas med exklusiva rariteter, nyrenoverat blandas med fyndskick. Genomgående är dock att fordonen ska vara i originalutförande.

Beställ prenumeration och betala direkt online

  • Classic Motor 2021-05

  • Classic Motor 2021-04

  • Classic Motor 2021-03

  • Classic Motor 2021-02

  • Classic Motor 2021-01

  • Classic Motor 2020-12

  • Classic Motor 2020-11

Denna sajt drivs av Story House Egmont AB. Story House Egmont publicerar ett hundratal tidningar och webbplatser, däribland Hemmets Journal, Hus & Hem, Icakuriren, Vagabond, Kalle Anka och Bamse. Vi har även en omfattande verksamhet inom böcker, spel, aktivitetsprodukter och event, samt är snabbt växande inom e-handel och digitala marknadsföringstjänster. Story House Egmont är en del av den nordiska mediekoncernen och stiftelsen Egmont som varje år delar ut mer än 120 miljoner kronor för att hjälpa utsatta barn och ungdomar. Läs mer på www.storyhouseegmont.se.

Story House Egmont AB, Pyramidvägen 7, 16991 Solna, Tel: 08-692 01 00, Orgnr: 556046-9206