Puch Monza som dör när man lägger i ettan

Puch Monza som dör när man lägger i ettan

Publicerad

Fråga: Hej Jim. Nu är det jag igen. Gillar ju mopeder och har några stycken. Problem: Har en Puch Monza N(M50) Låter kalasbra vid friläge (länge/raket). Har bytt kondensator/tändspole. Tvärdör så fort jag lägger i ettans växel.

Vad att göra?

Tacksam för svar.

Mvh Mats

 

Svar: Det kan vara så att den är otät i kolvringar eller topplockspackning. Testa med ett kompressionsprov. Håll full gas och kicka tills mätaren inte längre visar högre tryck. En frisk mopedmotor ska ha ett kompressionstryck på 4,5 – 6 kilo (Bar).

Men det kan finnas fler orsaker. Tändstiftet kan avslöja mycket. Starta motorn och försök att köra iväg. När motorn dött tar du ur tändstiftet. Är det blött beror stoppet på klen gnista och är det torrt – ja, då är det bränslet som inte kommer fram.

Nu förutsätter jag att motorn är i originalskick och inte söndertrimmad av någon tidigare ägare. Förgasaren ska vara en 12 mm Bing med ett huvudmunstycke i storlek 48 (50 vid inkörning).

Jim Lundberg

On
Off

1 kommentarer

Läs mer

  • Senaste
  • Mest läst
  • Mest kommenterat

Kom in i diskussionen

Detta innehåll är skapat av Classic Motors besökare

Rätt kulör till Puch Nevada

1 kommentar

camaro88: Kolla med WWW.Puchverkstan.se

Futurliner

Prenumerera på Classic Motor!

Classic Motor är Skandinaviens ledande tidning för äldre fordon och startade som Signalhornet redan 1969. Vi skriver om fordon med hjul och motor, oavsett om det är från 1917 eller 1977 och oavsett ursprungsland. Folkkära favoriter blandas med exklusiva rariteter, nyrenoverat blandas med fyndskick. Genomgående är dock att fordonen ska vara i originalutförande.

Beställ prenumeration och betala direkt online

  • Classic Motor 2021-11

  • Classic Motor 2021-10

  • Classic Motor 2021-09

  • Classic Motor 2021-08

  • Classic Motor 2021-07

  • Classic Motor 2021-06

  • Classic Motor 2021-88

Denna sajt drivs av Story House Egmont AB. Story House Egmont publicerar ett hundratal tidningar och webbplatser, däribland Hemmets Journal, Hus & Hem, Icakuriren, Vagabond, Kalle Anka och Bamse. Vi har även en omfattande verksamhet inom böcker, spel, aktivitetsprodukter och event, samt är snabbt växande inom e-handel och digitala marknadsföringstjänster. Story House Egmont är en del av den nordiska mediekoncernen och stiftelsen Egmont som varje år delar ut mer än 120 miljoner kronor för att hjälpa utsatta barn och ungdomar. Läs mer på www.storyhouseegmont.se.

Story House Egmont AB, Pyramidvägen 7, 16991 Solna, Tel: 08-692 01 00, Orgnr: 556046-9206