Vajerlängder till DBS Sport från 1966

Vajerlängder till DBS Sport från 1966

Publicerad

Fråga: Har en moped av märket DBS Sport, 1966 års modell. Håller på att renovera den. Finns det uppgift på hur långa vajrar det skall vara till frambroms, koppling och gasvajer?

Mats Wredenberg

 

Svar: Den här typen av uppgifter brukar bara finnas i tillverkarens reservdelslistor viket jag tyvärr inte har till just din moped.

Jag brukar provmontera ett tomt vajerhölje från styret till avsedd plats på motor/hjul som man syftar med. Man fäster då höljets ena ände med tejp vid exempelvis gashandtaget. Sen brukar man snart se vilken väg ner till förgasaren som är mest logisk.

Därefter håller man höljet intill vajerfästet på förgasaren och markerar detta men en tejpbit runt höljet. Testa samtidigt med att vrida styret maximalt åt bägge hållen för att se så höljet inte stramar åt något håll.

Sen är det bara att klippa höljet vid tejpmarkeringen. Längden på vajern brukar ge sig när man väl har ett hölje med korrekt längd. Glöm inte att montera vajerspännare och att dra in dem innan vajernipplarna monteras.

Jim Lundberg

On
Off

0 kommentarer

Läs mer

  • Senaste
  • Mest läst
  • Mest kommenterat

Kom in i diskussionen

Detta innehåll är skapat av Classic Motors besökare

Rätt kulör till Puch Nevada

2 kommentarer

Jim Lundberg: Här är länken till Puchverkstans lacker. https://www.puchverkstan.se/?m=7&s=3&p=24 Nevadakulören finns där men tyvärr bara i vanlig sprejburk (enkomponent) eller som tvåkomponent i enliters...

Futurliner

Prenumerera på Classic Motor!

Classic Motor är Skandinaviens ledande tidning för äldre fordon och startade som Signalhornet redan 1969. Vi skriver om fordon med hjul och motor, oavsett om det är från 1917 eller 1977 och oavsett ursprungsland. Folkkära favoriter blandas med exklusiva rariteter, nyrenoverat blandas med fyndskick. Genomgående är dock att fordonen ska vara i originalutförande.

Beställ prenumeration och betala direkt online

  • Classic Motor 2021-11

  • Classic Motor 2021-10

  • Classic Motor 2021-09

  • Classic Motor 2021-08

  • Classic Motor 2021-07

  • Classic Motor 2021-06

  • Classic Motor 2021-88

Denna sajt drivs av Story House Egmont AB. Story House Egmont publicerar ett hundratal tidningar och webbplatser, däribland Hemmets Journal, Hus & Hem, Icakuriren, Vagabond, Kalle Anka och Bamse. Vi har även en omfattande verksamhet inom böcker, spel, aktivitetsprodukter och event, samt är snabbt växande inom e-handel och digitala marknadsföringstjänster. Story House Egmont är en del av den nordiska mediekoncernen och stiftelsen Egmont som varje år delar ut mer än 120 miljoner kronor för att hjälpa utsatta barn och ungdomar. Läs mer på www.storyhouseegmont.se.

Story House Egmont AB, Pyramidvägen 7, 16991 Solna, Tel: 08-692 01 00, Orgnr: 556046-9206