Kevlar i bromsarna

Kevlar i bromsarna

Publicerad

Fråga: För några år sedan i TV-programmet Wheeler Dealer talades det om bromsbelägg med kevlarinlägg. De skulle vara effektivare och mindre hårdtrampade. Stämmer detta och finns de att få tag i?

Med vänlig hälsning

Staffan

Svar: Bromsklossar (alltså till skivbromsar) med kevlarinlägg går att få tag på och saluförs till exempel av EBC, bland annat i deras Greenstuff, Redstuff och Yellowstuff. Samtliga dessa är godkända för användning på allmän väg. Det finns säkert fler tillverkare med kevlarinlägg. Men det gäller att se upp så att du inte får belägg avsedda för körning på bana. De fungerar bäst vid höga temperaturer och är i flera fall inte godkända för landsvägsbruk. De lär vara effektivare men jag har inte själv testat sådana.

När det gäller bromsbelägg/bromsbackar (alltså till trumbromsar) är det inte lika lätt. Du kan specialbeställa det från företag som Scandinavian Friction, men räkna med att de blir riktigt dyra och att de inte är godkända för landsvägskörning.

Eller är det någon läsare som känner till andra lösningar? 

Anders Nordner

On
Off

3 kommentarer

Läs mer

  • Senaste
  • Mest läst
  • Mest kommenterat

Kom in i diskussionen

Detta innehåll är skapat av Classic Motors besökare

Vilken gänga på bensinkranen till Husqvarna Silverpil?

2 kommentarer

Rexmja: Hej Vilken gänga vet jag ej, men tror att detta är rätt packning. Kolla...

Futurliner

Prenumerera på Classic Motor!

Classic Motor är Skandinaviens ledande tidning för äldre fordon och startade som Signalhornet redan 1969. Vi skriver om fordon med hjul och motor, oavsett om det är från 1917 eller 1977 och oavsett ursprungsland. Folkkära favoriter blandas med exklusiva rariteter, nyrenoverat blandas med fyndskick. Genomgående är dock att fordonen ska vara i originalutförande.

Beställ prenumeration och betala direkt online

  • Classic Motor 2021-12

  • Classic Motor 2021-89

  • Classic Motor 2021-11

  • Classic Motor 2021-10

  • Classic Motor 2021-09

  • Classic Motor 2021-08

  • Classic Motor 2021-07

Denna sajt drivs av Story House Egmont AB. Story House Egmont publicerar ett hundratal tidningar och webbplatser, däribland Hemmets Journal, Hus & Hem, Icakuriren, Vagabond, Kalle Anka och Bamse. Vi har även en omfattande verksamhet inom böcker, spel, aktivitetsprodukter och event, samt är snabbt växande inom e-handel och digitala marknadsföringstjänster. Story House Egmont är en del av den nordiska mediekoncernen och stiftelsen Egmont som varje år delar ut mer än 120 miljoner kronor för att hjälpa utsatta barn och ungdomar. Läs mer på www.storyhouseegmont.se.

Story House Egmont AB, Pyramidvägen 7, 16991 Solna, Tel: 08-692 01 00, Orgnr: 556046-9206