Rätt kulör till Puch Nevada

Rätt kulör till Puch Nevada

Publicerad

Fråga: Hejsan. Söker färgkoden till den rödorangea färgen på Puch Nevada.

Einar Andersson

 

Svar: Gamla färgkoder gäller inte längre och säger därför inte färghandlaren särskilt mycket. Har man ett bra färgprov (under tanken brukar färgen vara oskadad) så rengör man detta och putsar ytan med exempelvis lackrengöring för att få bort eventuell oxid och missfärgning) så tar man med detta till sin färghandlare så att dom kan bryta till en kulör.

Har man däremot inget färgprov så får man förlita sig på att någon annan har gjort ovanstående. I kommande mopedalbum från Classic Motor så visar vi hur det går till att få fram rätt kulör. Albumet kommer automatiskt till prenumeranter den 29 oktober och kommer även att finnas till försäljning i vår shop här på hemsidan någon vecka senare.

Är det någon som har gjort detta och kan ge Einar en giltig färgkod?

Jim Lundberg

On
Off

2 kommentarer

Läs mer

  • Senaste
  • Mest läst
  • Mest kommenterat

Kom in i diskussionen

Detta innehåll är skapat av Classic Motors besökare

Vilken gänga på bensinkranen till Husqvarna Silverpil?

2 kommentarer

Rexmja: Hej Vilken gänga vet jag ej, men tror att detta är rätt packning. Kolla...

Futurliner

Prenumerera på Classic Motor!

Classic Motor är Skandinaviens ledande tidning för äldre fordon och startade som Signalhornet redan 1969. Vi skriver om fordon med hjul och motor, oavsett om det är från 1917 eller 1977 och oavsett ursprungsland. Folkkära favoriter blandas med exklusiva rariteter, nyrenoverat blandas med fyndskick. Genomgående är dock att fordonen ska vara i originalutförande.

Beställ prenumeration och betala direkt online

  • Classic Motor 2021-12

  • Classic Motor 2021-89

  • Classic Motor 2021-11

  • Classic Motor 2021-10

  • Classic Motor 2021-09

  • Classic Motor 2021-08

  • Classic Motor 2021-07

Denna sajt drivs av Story House Egmont AB. Story House Egmont publicerar ett hundratal tidningar och webbplatser, däribland Hemmets Journal, Hus & Hem, Icakuriren, Vagabond, Kalle Anka och Bamse. Vi har även en omfattande verksamhet inom böcker, spel, aktivitetsprodukter och event, samt är snabbt växande inom e-handel och digitala marknadsföringstjänster. Story House Egmont är en del av den nordiska mediekoncernen och stiftelsen Egmont som varje år delar ut mer än 120 miljoner kronor för att hjälpa utsatta barn och ungdomar. Läs mer på www.storyhouseegmont.se.

Story House Egmont AB, Pyramidvägen 7, 16991 Solna, Tel: 08-692 01 00, Orgnr: 556046-9206