Classic Motor 2016-10

I butik 20 september 2016

Det är 50 år sedan Volvo 140-serien såg dagens ljus, det firar vi med en läcker 144S som med nöd och näppe slapp undan döden på folkracebanorna. Grattis! Vi tussar ihop en Renault Juvaquatre med en 4CV, låter en Rex 1937 smita runt tighta kurvor och så radar vi upp inte mindre än fyra stycken Ford Zephyr Mk I. En av dem är dessutom den mycket ovanliga cabben! Bildstinn rapport från Eskilstuna Veterandag samsas med stora moppeträffen i Borlänge, Saabträffen i Linköping och ett av de blötare Guldrunderallyn vi har skådat. Dessutom Moped-Revyn med Jims E-typerenovering, Londontaxi-import, sällsynt cykelbil, värsting-Bimota och Aston Martin. Och så bra tips om hur man polerar bort report i plast och vilken olja man ska välja till gammelbilen. Självfallet har vi en laddad Classic Motor marknad också. Mycket läsning. Mycket nöje.

Visa som tumnaglar Visa som lista

 • Classic Motor 2016-09

  Projekt-Saaben på tur i Dalarna, sportig DKW, ursnabb Volvo och en Renault som nog många glömt… Sportvagnsjubileum, bilimport och midnattssolsrally. Dessutom spåren efter Sten Bielke och hans måsvinge-Mercedes, Jims mekarhörna och andra fiffiga gör det själv-tips. Och så Moped-Revyn och alla radannonserna i Classic Motor marknad förstås.

 • Classic Motor 2016-08

  Årets USA-special är här! Chevrolet Impala Sport Coupe, Oldsmobile Toronado, AMC Spirit AMX, Ford Fairlane, Crocker, Chevrolet Corvette, DeSoto Fireflite, Rugby och Chrysler Cordoba. Dessutom allt från Classic Motor Festival i Ånnaboda, Moped-Revyn, Jims Mekarhörna, start på vår nya importserie och en massa andra bra tips. Och självklart Classic Motor marknad!

 • Classic Motor 2016-07

  Frogeye! Sportklassikern Austin-Healey Sprite möter något yngre förmågan MG Midget. Direktörs-Mercedes, folk-Fiat och sport-VW tillsammans med Esso Gunnarssons första McLaren och Kalle Norrbys dieseldrömmar på hans populära maskindag. NV 42 och Laverda 750 tar oss ut på två hjul tillsammans med Moped-Revyn och så bär det av till Italien på läsarresa. Alltid smarta tips i Jims mekarhörna, dessutom sufflettkunskap hos NissLars – och instruktioner så att du kan koppla din smarta mobil till din gamla radio! Marknad? Det kan du lita på!

 • Classic Motor 2016-06

  Aldrig inregistrerad, en riktigt udda bil: Volvos experiment-P1800! Ford Corsair, BMW:s tvåhjuliga historia och en bumse utan utstick, lilla 250-stånkan R25. Vidare Oplar man sällan ser: Ascona C i ytterst ovanlig cabrioletmodell och Rekord leveransvagn. Dessutom bilarna från Ankeborg – på riktigt! Volkswagen typ 1, Rolls-Royce Silver Ghost och finfina tips på bilsemester i England ryms tillsammans med nya populära Moped-Revyn och nyttiga skruvartips. Självklart har vi en späckad marknad!

 • Classic Motor 2016-05

  Kalas! BMW fyller 100 och det firar vi förstås. Saab 99, Yamaha 250 Enduro, en varsamt väckt Austin van och Alves fina Triumph 2000 får vi också plats med. Liksom Majken som åkte mc i Europa när andra världskriget bröt ut! Och så Stefan Rüden, ni vet, Sofia dansar gogo, och hans bilar, en giftfri Jeep, Ford Model N, Ronnies första racerbana – och vår stora nyhet: Mopedrevyn! Som vanligt bra tips för dig som gör det själv: Borra mitt i prick och se ljuset i vår artikel om LED-belysning. Matig privatmarknad? Självklart!

 • Classic Motor 2016-04

  Dauphine? Nej, Renault Gordini – i superskick! Och så Åkes Alvis som han pendlade till lumpen i. Jeep Wagoneer, Suzuki 750 GT, bubblor i Brasilien och Triumph med V8 finns också i tidningen. Liksom Volvo 652, Ariel Colt och Ford 1946. Dessutom Futurlinern, Jims lysande LED-mekarhörna och bra tips om hur du får fart på din elbakruta. Bonus: så väljer du rätt area på strömkablarna. Och så en riktigt späckad privatmarknad med långt över 1 000 annonser!

 • Classic Motor 2016-03

  Kojan med koffert och extra lyx – vi snackar Riley Elf! Bo och Lilian ville slippa frysa och bytte Zündapp Bella mot… Volvo P1900. Jänkemuskler i Road Runner, världsrekordsnabb Victoria, bilen bil: Toyota Corolla, Monark 1929, VW-klonen Palten från Österrike, Kapitänen i det invuxna garaget, Messerschmittparadet och Caterpillar D6. Missa inte alla bra tips om handel på nätet, bilvärdering, LED-ljus till mc med mera – och så stora marknaden förstås!

 • Classic Motor 2016-02

  Den passar till allt! Volvo Duett alltså – och här finns ett långt reportage om Anders Tengners pärla. Och lite av kombispecial är det, med Ford Zodiac, Fiat 1500 och Austin A55 – samtliga med bättre lastvilja än vanligt. Kittlande är också Sven Egnells nyvakna Mercedes-Benz 170 V som ska ut på vägarna igen efter lång vila. Norton, engelsk finutställning, speedway, Hazets verktyg, Nissan GT-R, finfin flakmoppe och BSA från 1912 ingår i mixen. Och självklart Classic Motor marknad samt många användbara mekartips. Mycket nöje!

Prenumerera på Classic Motor

Classic Motor – Om veteranbilar och andra veteranfordon äldre än 20 år.

Classic Motor är Skandinaviens ledande tidning för äldre fordon och startade som Signalhornet redan 1969. Vi skriver om fordon med hjul och motor, oavsett om det är från 1917 eller 1977 och oavsett ursprungsland. Folkkära favoriter blandas med exklusiva rariteter, nyrenoverat blandas med fyndskick. Genomgående är dock att fordonen ska vara i originalutförande.

Beställ prenumeration och betala direkt online

Futurliner

Prenumerera på Classic Motor!

Classic Motor är Skandinaviens ledande tidning för äldre fordon och startade som Signalhornet redan 1969. Vi skriver om fordon med hjul och motor, oavsett om det är från 1917 eller 1977 och oavsett ursprungsland. Folkkära favoriter blandas med exklusiva rariteter, nyrenoverat blandas med fyndskick. Genomgående är dock att fordonen ska vara i originalutförande.

Beställ prenumeration och betala direkt online

 • Classic Motor 2019-04

 • Classic Motor 2019-03

 • Classic Motor 2019-02

 • Classic Motor 2019-01

 • Classic Motor 2018-12

 • Classic Motor Album Moped

 • Classic Motor 2018-11

Denna sajt drivs av Egmont Publishing Digital AB, som är en del av Egmont Publishing AB. Egmont Publishing publicerar ett hundratal tidningar och webbplatser, däribland Hemmets Journal, Hus & Hem, Icakuriren, Vagabond, Kalle Anka och Bamse. Vi har även en omfattande verksamhet inom böcker, spel, aktivitetsprodukter och event, samt är snabbt växande inom e-handel och digitala marknadsföringstjänster. Egmont Publishing är en del av den nordiska mediekoncernen och stiftelsen Egmont som varje år delar ut mer än 120 miljoner kronor för att hjälpa utsatta barn och ungdomar. Läs mer på www.egmont.se.

Egmont Publishing Digital, Pyramidvägen 7, 16991 Solna, Tel: 08-692 01 00, Orgnr: 556647-1842