Sju modeller recenserade

Sju modeller recenserade
Tidigare har Minichamps gjort en polis-Amazon i sedanversion. Nu har de släppt 2016 exemplar av kombiversinen som lagens väktare rattade. Förlagan är en sextiosexa. Proportionerna är goda och detaljerna många. Tyvärr har några av dem slarvats över, till exempel sitter 121-emblemet på förarsidans framskärm snett och bakljusens kromsargar är så klumpiga att de nästan tar över hela lyktorna. Priset? 450 kronor.
Sju modeller recenserade
Polska Abrex har släppt en Skoda Octavia, som förvisso är ganska enkelt utförd och år något klumpig i detaljerna: som att ena framlyktan är lös och ett bakljus inte sluter mot karossen. Men för övrigt är bilen okej, inte minst med tanke på priset som ligger strax under två hundra kronor.
Sju modeller recenserade
Dafs söta Daffodil kommer som modell från Norev. Bilen är gjord efter en sextioetta. Trots att den är ett riktigt charmtroll är den under Norevs vanliga klass med en del synliga gjutskarvar och småblessyrer. Priset är cirka 400 kronor.
Sju modeller recenserade
Minichamps har byggt en modell av Bentley S1 Continental Flying Spur 1955 i 3600 exemplar. Deras vana trogen är bilen väldetaljerad och ger ett mäktigt intryck med tyngd och god känsla. Lacken däremot är mindre bra och har en matthet som gör att bilen känns plastig. Pris cirka 500 kronor.
Sju modeller recenserade
Mercedes 540K 1936 är en riktig maffig vagn men när Replicars gjorde modell i 999 exemplar tappades maffigheten. Bilen är okej men inte mer. Den kostar cirka 425 kronor.
Sju modeller recenserade
När Norev bygger franskt brukar det bli god känsla i modellerna och så är det med Peugeot 202 Camionetten. Pickupen är visserligen ganska enkel och inte så detaljerad som kanske en Minichamps. Minus för plaststyvt kapell och trista ”trä”-flaklämmar i plast. Pris strax under 400 kronor.
Sju modeller recenserade
March Ford 761 med Ronnie Peterson bakom ratten. Minichamps har slarvat lite med lacken. Kul ändå. Pris cirka 400 kronor.
Rulla till toppen