Blänk och motorvrål på Tjolöholm Classic Motor

Men det är inte bara pärlor som står och blänker på gräsytorna nedanför slottet, uppvisningar och shower tillhör också attraktionerna.

– Vi vill att hela familjen ska hitta något att roa sig med. Från ansiktsmålning för de minsta till flyguppvisningar. Men nu är vi nära gränsen för hur många vi kan ta emot, sade Christer Olsson när han pustade ut när de sista fordonen lämnade området vid halvsjutiden på söndagskvällen.

Maffigaste flyguppvisningen, om än något kort, stod den Spitfire från 1945 för. Snygga svängar och stigningar fick publiken att dra efter anden.

Mer jordnära med flyganknytning stod Per Svensson från Lidköping, blind från födseln har han ändå specialiserat sig på att renovera och uppvisningsköra flygmotorer – på marken.

– Jag gillar ljudet, hann vi uppfatta innan han drog igång en Rolls-Royce Merlin.

Gladast och mest överraskade var nog det japanska par som av en slump var på området för att titta på slottet. De gjorde dock tvärstopp när de upptäckte norska Tommy Löfshus och Hege Ellingsenns fina Datsun 1200 Bluebird från 1962 (se Classic Motor nr 3/2007).

– Vi bor i Drammen så det tog en stund att köra hit. Tack och lov kunde jag jobba i Strömstad innan så vi tog resan i etapper. Japanerna? De frågade mest om vad bilen kostade, log Tommy.

Livat var det bland annat i MCHK Racings avdelning. Gamla fina racinghojar slogs igång med jämna mellanrum till åskådarnas förtjusning, och i vissa fall förfäran. Både ljud och full fart var det nere på ängen där bland annat Svenska Sidovagnscrossföreningen körde uppvisning.

Framför Classic Motors tält stod Christer Angsmans fina Volvo Valbo-cabriolet (se Classic Motor nr 6/2007). Den drog många blickar till sig, och i samband med det fick vi höra att Volvos experimentvagn ”Elisabeth II” ska vara under renovering. Står den på plats nästa år?

Av: Text & foto: Thomas Sjölund

Blänk och motorvrål på Tjolöholm Classic Motor Blänk och motorvrål på Tjolöholm Classic Motor Blänk och motorvrål på Tjolöholm Classic Motor

Blänk och motorvrål på Tjolöholm Classic Motor Blänk och motorvrål på Tjolöholm Classic Motor Blänk och motorvrål på Tjolöholm Classic Motor Blänk och motorvrål på Tjolöholm Classic Motor Blänk och motorvrål på Tjolöholm Classic Motor Blänk och motorvrål på Tjolöholm Classic Motor Blänk och motorvrål på Tjolöholm Classic Motor Blänk och motorvrål på Tjolöholm Classic Motor

Rulla till toppen