Rallybrudar

Under hösten och vintern 2007/2008 har filmen Rallybrudar spelats in på olika ställen runt om i landet, och bakom den står samma gäng som bland annat gjort Göta Kanal 2 och Så som i Himmelen. I korthet är handlingen följande: två unga tjejer vill bort från ett trist liv på landet och via sin körskicklighet i rallyskogarna få ett liv i ära och berömmelse.

Rallybrudarna i filmen heter Ulla och Birgitta. Ulla, som spelas av Eva Röse, jobbar som veterinärassistent i vars uppdrag det bland annat ingår att köra tjursperma, och det måste gå fort mellan gårdarna eftersom sperman måste fram innan den kallnar. Det gör att hon snabbt blir en duktig fortåkare.

Väninnan Birgitta, som spelas av Marie Robertson, är dotter till traktens storbonde och hon förväntas gifta sig rikt och stanna i bygden.

Tillsammans börjar de sin rallykarriär i lokala tävlingar i Värmlandsskogarna, men hur det går ska vi inte avslöja här.

Självklart vimlar det av bilar i filmen och Rallybrudarna tävlar till exempel både med Volvo PV, VW 1200 och Citroën ”Padda” och Volvo Amazon Sport. I filmen märks också en Volvo Duett (körs av Claes Malmberg som i filmen har en bilverkstad) Opel Rekord (Björn Bengtsson som spelar Ullas pojkvän Kenta) och Jaguar (Per Graffman som spelar veterinär). En del av skådespelarna nöjer sig dock med tvåhjulingar. Janne ”Loffe” Carlsson spelar tidningsredaktör och han brummar fram på en BMW motorcykel, medan caféägarinnan (Maria Lundqvist) håller sig till en moped.

Men det är inte bara rally i filmen, ett regelrätt streetrace förekommer också mellan en Ford Galaxie Starliner 1961 och en Imperial 1962.

Den som har ögon med sig kan förresten se en hel del gamla och nya motorstjärnor bland statisterna. Europamästaren i Rallycross, Olle Arnesson, är till exempel starter i ett rally, medan de gamla rally- och rallycrossrävarna, tillika bröderna Per-Inge, Stig-Olof och Lars-Erik Walfridsson bland andra spelar rallyförare och utför en del stuntkörning. Men även yngre motorstjärnor är representerade i filmen, som den 21-årige landslagsföraren Calle Ward.Självklart var Classic Motor med på ett hörn under inspelningarna och fick även agera lite framför kameran. Läs mer om detta, och hur Eva Röse lärde sig köra rallybil, i nummer 4 2008 av Classic Motor.

Uppe till höger kan du ladda ned en trailer på filmen.

Av: Robert Gustavsson

Rallybrudar Rallybrudar

Rulla till toppen