Rallybrudar

Rallybrudar

Publicerad

Egentligen är det konstigt att ingen filmmakare har kommit på den här idén förut, att göra en familjekomedi med rally som tema. Men nu är det gjort i och med GF Studios satsning på filmen Rallybrudar, vilken spås bli 2008 års stora biosuccé.

Under hösten och vintern 2007/2008 har filmen Rallybrudar spelats in på olika ställen runt om i landet, och bakom den står samma gäng som bland annat gjort Göta Kanal 2 och Så som i Himmelen. I korthet är handlingen följande: två unga tjejer vill bort från ett trist liv på landet och via sin körskicklighet i rallyskogarna få ett liv i ära och berömmelse.

Rallybrudarna i filmen heter Ulla och Birgitta. Ulla, som spelas av Eva Röse, jobbar som veterinärassistent i vars uppdrag det bland annat ingår att köra tjursperma, och det måste gå fort mellan gårdarna eftersom sperman måste fram innan den kallnar. Det gör att hon snabbt blir en duktig fortåkare.

Väninnan Birgitta, som spelas av Marie Robertson, är dotter till traktens storbonde och hon förväntas gifta sig rikt och stanna i bygden.

Tillsammans börjar de sin rallykarriär i lokala tävlingar i Värmlandsskogarna, men hur det går ska vi inte avslöja här.

Självklart vimlar det av bilar i filmen och Rallybrudarna tävlar till exempel både med Volvo PV, VW 1200 och Citroën ”Padda” och Volvo Amazon Sport. I filmen märks också en Volvo Duett (körs av Claes Malmberg som i filmen har en bilverkstad) Opel Rekord (Björn Bengtsson som spelar Ullas pojkvän Kenta) och Jaguar (Per Graffman som spelar veterinär). En del av skådespelarna nöjer sig dock med tvåhjulingar. Janne ”Loffe” Carlsson spelar tidningsredaktör och han brummar fram på en BMW motorcykel, medan caféägarinnan (Maria Lundqvist) håller sig till en moped.

Men det är inte bara rally i filmen, ett regelrätt streetrace förekommer också mellan en Ford Galaxie Starliner 1961 och en Imperial 1962.

Den som har ögon med sig kan förresten se en hel del gamla och nya motorstjärnor bland statisterna. Europamästaren i Rallycross, Olle Arnesson, är till exempel starter i ett rally, medan de gamla rally- och rallycrossrävarna, tillika bröderna Per-Inge, Stig-Olof och Lars-Erik Walfridsson bland andra spelar rallyförare och utför en del stuntkörning. Men även yngre motorstjärnor är representerade i filmen, som den 21-årige landslagsföraren Calle Ward.Självklart var Classic Motor med på ett hörn under inspelningarna och fick även agera lite framför kameran. Läs mer om detta, och hur Eva Röse lärde sig köra rallybil, i nummer 4 2008 av Classic Motor.

Uppe till höger kan du ladda ned en trailer på filmen.

Av: Robert Gustavsson

On
Off

0 kommentarer

Läs mer

  • Senaste
  • Mest läst
  • Mest kommenterat

Kom in i diskussionen

Detta innehåll är skapat av Classic Motors besökare

Tomgångsjustering på NV Royal Blixt

2 kommentarer

Andercz: Den andra frågan har varit uppe många gånger, sök på BAKLAMPA, så får du många träffar, t.ex : http://www.classicmotor.se/artiklar/experten/20170407/varfor-brinner-baklampan-nar-man-blandar-av/

Futurliner

Prenumerera på Classic Motor!

Classic Motor är Skandinaviens ledande tidning för äldre fordon och startade som Signalhornet redan 1969. Vi skriver om fordon med hjul och motor, oavsett om det är från 1917 eller 1977 och oavsett ursprungsland. Folkkära favoriter blandas med exklusiva rariteter, nyrenoverat blandas med fyndskick. Genomgående är dock att fordonen ska vara i originalutförande.

Beställ prenumeration och betala direkt online

  • Classic Motor 2021-07

  • Classic Motor 2021-06

  • Classic Motor 2021-88

  • Classic Motor 2021-05

  • Classic Motor 2021-04

  • Classic Motor 2021-03

  • Classic Motor 2021-02

Denna sajt drivs av Story House Egmont AB. Story House Egmont publicerar ett hundratal tidningar och webbplatser, däribland Hemmets Journal, Hus & Hem, Icakuriren, Vagabond, Kalle Anka och Bamse. Vi har även en omfattande verksamhet inom böcker, spel, aktivitetsprodukter och event, samt är snabbt växande inom e-handel och digitala marknadsföringstjänster. Story House Egmont är en del av den nordiska mediekoncernen och stiftelsen Egmont som varje år delar ut mer än 120 miljoner kronor för att hjälpa utsatta barn och ungdomar. Läs mer på www.storyhouseegmont.se.

Story House Egmont AB, Pyramidvägen 7, 16991 Solna, Tel: 08-692 01 00, Orgnr: 556046-9206