Mods vs Rockers i regn

FLER BILDER INLAGDA IDAG 9 SEPTEMBER – SCROLLA PÅ!

Den svenska varianten av fenomenet ”Mods vs rockers” debuterade ifjol i Stockholm, arrangerat av Lådan MC och Lambretta Club Stockholm som också höll i trådarna 2008. Själva evenemanget är en hylling till två av 1960-talets ungdomskulturer i form av rockers på engelska motorcyklar och mods på företrädesvis Vespa och Lambretta. Klädmässigt skiljer det också en del, rockers i svart läder medan modsen i gröna parkas.
På 1960-talet var det dock hårdare bud efter kravallerna på engelska sydkusten där de två grupperingarna bokstavligen bankade skiten ur varandra.
Nutidens träff är betydligt stillsammare. Modsen startade vid Wenner-gren Center medan rockers startplats var vid, ja det vete faen, men efter kortegekörning samlades båda gängen på Riddarholmen där förbrödring, omröstning, fika med mera följde med regnet strilade i en takt som gjort en engelsk meterolog stolt.
På kvällen gicks det på lokal där det kunde konstateras att rockers var vinnare med 107 hojar medan modsen inte orkade mobilisera fler än 94 anhängare (med reservation för siffrorna). Flest vann utmaningen helt enkelt.

Vi börjar med att visa några av bilderna från lördagen här nedan:

Av: Text & foto: Thomas Sjölund

Mods vs Rockers i regn Mods vs Rockers i regn Mods vs Rockers i regn

Mods vs Rockers i regn Mods vs Rockers i regn Mods vs Rockers i regn Mods vs Rockers i regn Mods vs Rockers i regn Mods vs Rockers i regn Mods vs Rockers i regn Mods vs Rockers i regn

Rulla till toppen