Apollo firar 75 år

M. Berlin & Co i Värnamo som tillverkade cyklar, motorcyklar och mopeder av märket Apollo grundades år 1934, alltså för 75 år sedan. Det kommer att firas i Värnamo den 16 maj i år.

Många cykeltillverkare slog sig på mopedtillverkning när mopedlagen kom 1952. M. Berlin & Co i Värnamo, som tillverkade Apollo, var en av de företag som hängde på den nya trenden och deras produkter blev snabbt populära.

Apollo låg väl till på utvecklingssidan men köptes upp av NV-bolagen 1956. Märket levde kvar men blev snart bara ett varumärke på NV:s egna produkter. Inte desto mindre finns det fortfarande gott om Apollo runt om i landet och för att fira 75-årsjubileet anordnas en träff i Värnamo den 16 maj i år.

Alla som har en cykel, moped eller motorcykel tillverkad av Apollo är välkommen att delta, liksom de som har Apollomopeder med andra namn, exempelvis Hjorten eller Rondo.

En uppvisningsrunda kommer att köra genom Värnamo och därefter blir det en informell utställning vid den före detta Apollofabriken på Jönköpingsvägen i Värnamo. Arrangör för träffen är MCV Ljungby.

Apollo firar 75 år Apollo firar 75 år Apollo firar 75 år

Apollo firar 75 år

Rulla till toppen