Fina stora och små modeller

Av: Björn Meyer

Fina stora och små modeller
Brekina tillverkar modeller i skala 1:87, eller H0 som den kallas i modelljärnvägarnas värld. Duetten och de båda 140-bilarna finner man nog oftast i järnvägsdioramer men de är intressanta ändå – för Brekina har verkligen hittat de rätta formerna. Småskalan gör förstås att detaljerna blir lidande men läckert ändå. Pris: 140 kronor.
Fina stora och små modeller
Minichamps Dodge Charger R/T är mycket gediget byggd med snygga detaljer och fin inredning – egentligen finns inget att slå ned på. För 495 kronor kan man lägga vantarna på ett av de 2 208 byggda exemplaren.
Fina stora och små modeller
Vanguards säljer en modell av en Morris Minor 1000, lackad i Rose taupe. Bilen är helt okej men det är inte toppklass, den känns faktiskt lite leksaksmässig. Observera att speglarna på skärmarna saknades vid fototillfället. Pris: 350 kronor.
Fina stora och små modeller
Fordsons ”Höglund”, E27N finns som modell från Universal Hobbies. Förvänta er inga underverk av traktorn, den är enkelt gjuten i tunn, flimsig plast. Trots att det är lite vint så är det kul ändå. Pris: 195 kronor.
Fina stora och små modeller
I Cook County i Amerikat susade man omkring i stora, feta Packard-Henneyambulanser – i alla fall om man får tro modelltillverkaren Brooklin. Modellen är tung som en sten, inte superdetaljerad men ändå mycket läcker. Största minuset är dekalerna på dörrarna, de är inte snygga. Pris: 750 kronor.
Fina stora och små modeller
I Brooklins Rob Eddieserie finns nu en Volvo Amazon 1957. Karossen är bra och detaljerna är godkända, över det vanliga snittet i svenskserien. Observera att speglarna saknas på bilden. Cirkapris: 950 kronor.
Fina stora och små modeller Fina stora och små modeller Fina stora och små modeller

Fina stora och små modeller Fina stora och små modeller Fina stora och små modeller Fina stora och små modeller

Rulla till toppen