Ny Dodge Power Wagon

Det är Winslow Bent som driver företaget Legacy Classic Trucks och han har specialiserat sig på att modernisera gamla Dodge Power Wagon. Flera hundra timmar läggs på varje exemplar som lämnar verkstaden i Jackson Hole, Wyoming, USA, men då är de i nycksick. De gamla terrängbilarna förses med luftkonditionering, skivbromsar runt om, trepunktsbälten, styrservo, vinsch, diffad fram- och bakaxel och modern hjulupphängning, förutom att de helrenoveras. Under huven hamnar en 426 Legacy Magnum V8 på 425 hästar eller en 3,9 liters Cummins Turbodiesel, samt en fyrstegad automat eller en femväxlad manuell låda.

Priset för en Legacy Power Wagon av den typ som visas på bilden kostar från 119 950 dollar och uppåt beroende på kundens önskemål om utrustning.

Om den går att få godkänd för svenska vägar är oklart, en visst vore en Legacy Power Wagon ett trevligt alternativ till en modern SUV.

Ny Dodge Power Wagon
Legacy Power Wagon heter den, men det är egentligen en Dodge Power Wagon som uppdaterats till dagens krav på bekvämlighet.
Scroll to Top