Ferrari på auktion

Det är RM Auctions som håller i den auktionen då bland annat William H Tilleys samling ska auktioneras ut i Monterey den 16-17 augusti. Hela 21 Ferrari men även två Maserati, en Dusenberg SJ och en Hispano-Suiza K6 ska gå under klubban.

En väldigt ovanlig racer finns bland de 180 fordon som auktioneras ut av Historics at Brooklands i England redan den 1 juni. Det rör sig om en American LaFrance Open Speedster 1918 som har en mäktig 14,5 liters motor under huven. Effekten är blygsamma 150 hästkrafter och motorn måste vevas igång.

Vi har tidigare skrivit om den speciella Aston Martin DB4GT Jet. Den gick under klubban på Bonhams auktion i helgen som gick och slutbudet hamnade på smått otroliga 3 249 500 pund, cirka 34 miljoner svenska kronor. Det är det högsta pris som någonsin betalats för en Aston Martin på en auktion.

Ferrari på auktion
Vevstart och 14,5 liters slagvolym – American LaFrance är en mäktig maskin – kolla in kedjedriften till bakhjulen.
Ferrari på auktion
Bertone tog fram den här speciella karossen i ett exemplar till Aston Martin. Nu är det den dyraste Aston Martin som auktionerats ut – cirka 34 miljoner kronor fick den nya ägaren betala.
Scroll to Top