Full fart i Karlskoga

Under 1950- och 1960-talen var Karlskoga navet inom svensk motorsport och när tävlingar som Velodromloppet och Kanonloppet kördes, formligen invaderades staden av åskådare som ville se dåtidens världselit. Under de kommande dagarna kommer Karlskoga återigen att invaderas av fordon, inte bara av tävlingsbilar av allehanda slag utan även av motorsport till sjöss.

Bland höjdpunkterna kan nämnas MC-uppvisningen ”Alla tiders racermaskiner” som hålls i samband med Velodromloppet på Gelleråsen den 15 till 16 juni. Då kommer motorcyklar som AJS 500cc OHC 1931, Esso Gunnarssons Manx ifrån 1962 och Aermacchiracers av varierande storlek att visas upp.

De historiska racerbilarna gör upp på Gelleråsen den 14 till 16 juni där 35-årsjubilerande Racerhistoriska Klubben (RHK) arrangerar Velodromloppet med historiska klasser för både standard- och formelbilar.

Under Motorsportveckan blir det även entusiastfordonsutställning, veteranbilsrally, cruising, gokartkörning i centrum, uppvisning av montertruckar med mera.

För program och hålltider, se hemsidan www.motorsportveckan.se

Scroll to Top