Futurliner nr 8: Fynden

I samlingen finns redan en hel del fotografier, både offentliga och privata. Genom kontakter hittar Nicklas då och då prylar nya udda prylar, eller via internet där han hittade dessa foton och dokument från 1955. Bilden är tagen av en den lokala fotografen Darell Baker i Beaumont, Texas, och snyggt stämplat med hans firmastämpel på baksidan.

– För hand har någon skrivit namnen på de personer (se bilden nedan) som är med på bilden vilket gör bilden ännu roligare att äga.

När han köpte bilden fick han även med ett brev från General Motors John E Ryan, som var en av ledarna för Parade of Progress 1955. Brevet är maskinskrivet på ett speciellt brevpapper med en rad av Futurliner och den så kallade Aer-O-Domen som användes vid utställningarna.

– Ett eget brevpapper visar hur otroligt stort Parade of Progress var.

Det som gör brevet extra intressant är att John E Ryan tackar en viss Charles Belt för all hjälp inför och under deras besök i Baeumont.

– Enligt säljaren ägde Charles Belt ett stort företag som tillverkade luftkonditioneringar och att han möjligen var inblandad i arbetet med att förse alla Futurliner med den nymodigheten 1953.

Hur det ligger till med den saken är inte klart, men Nicklas tänker forska vidare i saken och kanske hitta ännu en pusselbit i historien kring Parade of Progress.

Futurliner nr 8: Fynden
Namnen på personerna på bilden är noggrant uppskrivna på baksidan på det här fotografiet från 1955.
Futurliner nr 8: Fynden
Eget brevpapper visar hur stort Parade of Progress var.
Scroll to Top