Rallymonster visas upp

Det är den 30:e upplagan av Classic Car Show och den är större än någonsin med en utställningsyta på 82 000 kvadratmeter.

I år firar Peugeot 205 30 år och i Club Peugeot UK’s monter visas bland annat den hårigaste versionen av modellen: 206 T16 Grupp B, medan Club Audi kontrar med en Sport quattro.

The MonteCarlo Consortium passar på att hylla att Lancia och att det är 30 år sedan de vann konstruktörs-VM i rally med en 037 Grupp B.

Apropå konstruktörs-VM så vanns det 1981 av Talbot (tävlingsstallet hette Talbot medan bilarna omväxlande kallades Talbot och Sunbeam) och Sunbeam Lotus Owners club visar upp en samling rallybilar, liksom The Classic Z Register som kan ståta med segrarbilen från Safarirallyt 1973, en Datsun 240Z

Gillar man inte rally finns det ändå många bilar att se, både äldre och nyare klassiker exempelvis Corrado Club of Great Britain som firar att modellen funnits i 25 år och MkI and Mk2 Granada Drivers Guild som firar att de funnits som klubb i 20 år.

Classic Motor Show pågår mellan den 15 och 17 november och om ni besöker mässan – missa inte Starsky & Hutch’s Ford Gran Torino.

Mer information: Nec Classic Car Show

Scroll to Top