Blomqvist tvåa i Safarirallyt 2013

Rallyt inleddes med att Stig Blomqvist och hans codriver Staffan Parmander, Porsche 911, tog ledningen. Redan andra dagen fick de lämna ifrån sig den till kenyanen Ian Duncan, Ford Capri. Björn Waldegård, Porsche 911 var också med i toppstriden men tvingades dock bryta efter en avåkning och därefter var det egentligen bara en fråga om vem av Stig eller Ian som skulle vinna rallyt.

Sista dagen blev en riktig nagelbitare då Ian endast hade nio sekunders ledning till Stig, som visade att han inte tänkte ge sig. Redan innan lunchuppehållet hade Stig gått om Ian och låg i ledningen med hela 38 sekunder. Tyvärr råkade Stig ut för en punktering under eftermiddagens etapp och därmed gick Ian upp i ledningen igen. Den ledningen behöll han ända in i mål och hade tre minuter och 14 sekunders marginal till Stig.

-Punkteringen gjorde att vi förlorade, men det var med en liten marginal för ett så här pass långt och hårt rally, sa Stig efteråt.

-Precis. När jag vann 2009 låg jag i ledningen med nio minuter inför sista dagen och i år var det bara nio sekunder, kommenterade Ian Duncan.

Övriga svenska placeringar i Kenya Airways East African Safari Classic Rally 2013:

13) Christer Johansson/Mattias Adielsson Porsche 911

20) Joakim Roman/Jörgen Fornander Porsche 911

23) Richard Göransson/Emil Axelsson Porsche 911

24) Jan Hagman/Martin Hagman Porsche 911

26) Roger Samuelsson/Robin Friberg Porsche 911

28) David von Schinkel/Per Björkman Porsche 911

Länk: Safarirallyt

Bilder från McKlein

Blomqvist tvåa i Safarirallyt 2013
Stig Blomqvist tar en paus och putsar av rutorna mellan specialsträckorna. Han bjöd på en riktigt spännande tävling tillsammans med Ian Duncan och in i det sista var det oklart vem som skulle segra.
Blomqvist tvåa i Safarirallyt 2013
Kenyanen Ian Duncan flög fram med sin Ford Capri. Bilen är för övrigt en av de som byggdes i Sydafrika och under huven gömmer sig en V8.
Scroll to Top