Maserati firar dubbelt

Donington Historic Festival, den 3-5 maj, anordnar Maserati Club UK jubileumstävlingen the Maserati Centenary Trophy som är öppen för alla Maserati- och OSCAbilar tillverkade före 1966.

-Tävlingen kommer att bli något som varken deltagare eller åskådare glömmer då modeller som 8CM, 250F, A6GCS och 300S kommer att tävla, säger Duncan Wiltshire, Donington Historic Festival.

Silverstone Classic, 25-27 juli, blir Maserati årets jubilar med parader, utställningar och tävlingar under överinseende av Maserati GB och Maserati Club UK

-Det brukar komma många Maserati till Silverstone Classic, men i år kommer det att bli extremt många, och vi kommer att ha ett av de största jubileerna i världen för Maserati, säger Silvestones Nick Wigley.

Maserati grundades 1914 av Alfieri Maserati i Bologna. Märket blev snabbt framgångrikt på tävlingsbanorna med segrar i tävlingar som Targa Florio och Mille Miglia. Två mästerskapstitlar i Formel 1 står också på meritlistan liksom otaligt segrar på tävlingsbanor över hela världen. Samt inte att förglömma att märket tillverkat mängder av vackra sport- och lyxbilar för gatbruk.

Scroll to Top