Hedemoraloppet 60 år

Bilar och människor som var med under Hedemoraloppet kommer att var på plats i Folkets Park, Hedemora. Tanken är att så mycket som möjligt i och kring parken ska genomsyras av 1954 med tidstypisk musik, fotoutställning från loppet och inbjudna gäster, bland andra Rally-Harry Bengtsson som körde Hedemoraloppet.

Bland de bilar som redan är klara för jubileet finns exempelvis den Nordiska Specialaren som John Kvarnström kom fyra med i sin klass, en Aston Martin DB2 – en svensksåld systerbil till den Lars Edin körde i loppet, flera Porsche 356, Siverfågeln Midget med flera.

Arrangörerna jagar fler bilar som kan delta i evenemanget och förutom tidstypiska tävlings- och sportbilar är de intresserade av ”vanliga” bilar exempelvis VW buss, VW Typ 1, Volvo PV, Volvo 445, lastbilar, amerikanska bilar och taxibilar. från rätt tid, det vill säga från 1954 eller tidigare.

Om du kan tipsa om intressanta fordon eller har ett passande fordon själv och vill delta – kontakta Örjan Åberg eller Björn Tiedemann via www.hedemora1954.se.

Scroll to Top