Eskilstuna Veterandag nu på söndag

Förberedelserna för årets upplaga av Eskilstuna Veterandag på Ekeby flygfält är i full gång. Omkring 2 500 finbilar beräknas vara på plats under söndagen och omkring 300 säljare.

-Intresset har varit stort och vi hoppas kunna bjuda på många fynd och många fina bilar, säger Esbjörn Persson som är med och arrangerar veterandagen.

Ett antal specialutställningar kommer att arrangeras, bland annat Ford Mustang 50 år där det utlovas riktigt många Mustager.

-Vi har några elbilar på gång och så blir det en lite utställning med gamla rallybilar, och som vanligt bjuder Eskilstuna Flygklubb på en flyguppvisning.

Vid Classic Motors tält kommer Jim ”mekarhörnan” Lundberg att visa upp sin Chevrolet Bel Air medan chefredaktör Thomas Sjölund kontrar med att visa upp sin BMW 2000 CS, en bil som nyligen väckts ur en 17 år lång törnrosasömn. Missa inte heller Futurliner nummer 8 som också kommer att vara på plats.

Eskilstuna Veterandag 2014

Var?

Ekeby flygfält strax utanför Eskilstuna – klicka för karta och vägbeskrivning.

När?

Söndagen den 24 augusti från klockan 07.00.

Vad kostar det?

100 kronor för alla över 12 år – gratis parkering. Kommer du med ett MHRF-klassat fordon av 1984 års modell eller äldre kommer föraren in gratis och passageraren betalar 20 kronor.

Marknaden startar på lördag

Redan på lördag den 23 augusti från klockan 14.00 går det att fynda på marknaden. Entré 40 kronor, gratis parkering. Observera: ingen annan aktivitet under lördagen.

Mer information om träffen för besökare, säljare och om boende finns på www.eskilstunaveterandag.se. Det finns även möjlighet till veterancamping (30 år eller äldre gäller även här) inne på området.

Eskilstuna Veterandag arrangeras årligen i slutet av augusti av Eskilstuna Flygklubb och Automobilhistoriska Klubben Eskilstuna med Classic Motor Magasin som sponsor. Arrangemanget vänder sig till alla med intresse för klassiska fordon, flygplan och veteranteknik.

Scroll to Top