Smart semesterguide till Frankrike

Nu finns det ingen ursäkt att skjuta upp sommarens bilsemester i Frankrike. Boken med det lite tillkrånglade namnet ”France: the essential guide for car enthusiasts – 200 things for the car enthusiast to see and do” är uppdelad i fem geografiska avdelningar där mängder av sevärdheter för bilentusiaster är uppradade. Här finns en lista över alla bilmuseer, återkommande bilutställningar, tävlingar både för klassiska och för moderna bilar, tips på var man köper reservdelar och en liten avdelning med allmänna råd för bilkörning i Frankrike.

Så långt är det en traditionell guidebok, men denna bok är smartare än så. Genom att scanna i de i boken förekommande QR-koderna med sin mobil kommer man till bokens hemsida som löpnade uppdateras med ny information, och där finner man även nedladdningsbara GPS-koordinater till både aktuella, tillfälliga platser och till platser där det finns sevärdheter.

Boken är skriven av den engelska frankofilen Julian Parish och är på 248 sidor. Priset är satt till 14.99 pund (cirka 170 kronor plus frakt) och går bland annat att beställa direkt från förlaget Veloce.

Den finns även som e-bok för nedladdning till läsplatta för 9.99 pund, plus 2.99 pund styck för guideapparna till de olika regionerna.

Smart semesterguide till Frankrike
Även mindre kända racerbanor finns omnämnda i boken. Enkelt och informativt samt en QR-kod som länkar till aktuell information.
Scroll to Top