Rally-Harry Bengtsson avliden

Harry började sin rallykarriär genom att han tjuvlånade sin pappas förkrigschevrolet och 1950 köpte han sin första egna rallybil, en VW 1200. Några år senare fick han ett fabriksavtal med VW och körde omväxlande VW och Porsche. 1956 vann han Midnattssolsrallyt och döptes då av Aftonbladet till Rally-Harry, ett smeknamn som sedan hängde med hela livet.

1958 blev Harry Nordisk mästare i rally och under hela 1950-talet tävlade han framgångsrikt på bana med Porsche, även nere på kontinenten.

1965 bestämde sig Harry för att sluta tävla efter ungefär 600 tävlingar, men återkom med jämna mellanrum. 1972 körde han exempelvis VW K70 och 1974 VW Golf i Svenska Rallyt.

1994 var Harry en av initiativtagarna till Volvo Original Cup och året därpå var han en av deltagarna, sponsrad av PRO (Pensionärernas Riksförbund), eftersom de ville visa att äldre visst kunde hantera en bil.

Därefter blev det otaliga inhopp i olika rallyn och bantävlingar fram till 2013 då hjälmen lades på hyllan för gott.

Rally-Harry Bengtsson avled förra helgen, 87 år gammal.

Rally-Harry Bengtsson avliden
Det är så här vi minns Rally-Harry Bengtsson, alltid pratglad och alltid mitt i smeten. Har tar han ett försnack med Stig Blomqvist inför jubileumsloppet i Röforsbacken, ett lopp där Harry vann sin klass.
Scroll to Top