Adler Trumpf Rennlimousine 1938

Apropå den strömlinjeformade Skodan som vi skrev om nyligen, angrep tyska Adler strömlinjeformen på ett annat sätt. Under senare halvan av 1930-talet tillverkade de uppskattningsvis sex stycken Trumpf Rennlimousine. Utsidan lovar en hel del men under huven på den framhjulsdrivna bilen finns en vanlig rak fyra på 1 910cc och 56 hästar. En osynkad fyrväxlad låda imponerar kanske inte lika mycket som individuell fjädring runt om och wirestyrt bromssystem, inte heller lär kylningen varit den bästa då ingenjörerna hoppade vattenpumpen och förlitade sig på termosifonprincipen där vattnet självcirkulerar i motor och kylare.

Inte desto mindre ställde Adler upp med tre stycken Rennlimousine i Le Mans 1937 och de var bland de första träckta bilarna som kördes i tävlingen. Exemplaret på bilderna uppges vara den som hade startnummer 34, vilken kom tvåa i klassen och nia totalt med förarna Otto Löhr och Paul von Guilleaume.

Detta exemplar är en av tre kända Rennlimousine och troligen den som är bäst bevarad. Den kommer att säljas på RM Sothebys auktion i Moterey, USA, den 13-15 augusti. Det uppskattade slutbudet beräknas hamna på mellan 1,2 och 1,8 miljoner dollar.

 

Scroll to Top