Autoseum på auktion

Autoseum kom till när bilmuseet på Skokloster köptes upp 2008 och flyttades till Simrishamn. Där har samlingarna växt och kompletterats med andra utställningar. För en tid sedan såldes verksamheten, tillsammans med fastigheten, till samlaren Nisse Nilsson. Han kommer att driva museet vidare och fylla på med fler fordon från sin privata samling.

Omkring en tredjedel av de fordon som finns på Autoseum idag tillhör museets skapare Uno Levinsson, och han kommer låta uppemot ett hundratal av dem gå under klubba den 19 oktober i regi av Göteborgs Auktionsverk.

– Jag drar mig tillbaka med ålderns rätt, och det känns skönt att veta att museet kommer att leve vidare i Nisse Nilssons regi, säger Uno Levinsson.

Många rariteter, som Volvo PV51 Cabriolet 1937, De Dion Bouton 1905 och Austin 7 Gordon Cup 1921, kommer att få nya ägare. Bland utropen finns även bilar av lite nyare årsmodeller som BMC Cooper S 1969 och Ferrari Mondial 1984, en del tvåhjulingar som Henderson 1917 och en Indian Super Scout 1929, liksom lite annat smått och gott som en Isotta Fraschini torpedbåtsmotor och en jetmotor från Saab 29 ”Flygande Tunnan”

– Det är en otrolig samling som kommer att auktioneras ut, unik i sitt slag och vi är stolta över att få vara en del av det, säger Peder Lamm på Göteborgs Auktionsverk.

Länkar:

Autoseum

Göteborgs Auktionsverk

Scroll to Top