Midnattssolsrallyt lockar

Bland de redan anmälda finns exempelvis rallyvärldsmästaren Stig Blomqvist, europamästaren i rallycross Anders Norstedt, Björn ”Nalle” Johansson, och Stig Andervang. Dessutom är topptrion från förra årets tävling med i listan: segraren Arne Bäckström, tvåan Arne Rådström (bilden ovan) och trean Micke Wisti.

– Det lutar åt succé, även om många intresserade toppförare fortfarande inte har anmält sig, säger Lars Jonsson, Midnattssolsrallyt.

Även intresset för Regularityklassen är stort och i startlistan återfinns bland andra de tidigare segrarna Thorbjörn Bye, Patrick Carlsson och Kjell Gudim.

I år körs Midnattssolsrallyt i Småland med Vimmerby som centralort den 29 juni till den 2 juli Årets tävling har 19 specialsträckor fördelade på tre etapper med tre nattuppehåll. Banans längd är ungefär 780 kilometer, varav cirka 175 kilometer är specialsträckor. Nytt för i år är bland annat att årsmodellsgränsen i Historic har höjts till 1990 och att Midnattssolsrallyt är en av deltävlingarna i Riksmästerskapet (RM) för historiska rallybilar.

I dag är 188 ekipage anmälda och anmälan stängs den 1 maj klockan 18.00.

Länk: Midnattssolsrallyt

Scroll to Top