Tjorvenmuseet öppnar på lördag

Tjorven, eller KVD 440 som de egentligen hette, tillverkades av Kalmar Verkstad och under den kantiga men praktiska karossen dolde sig en drivlina från DAF 44. Mest känd blev Tjorven genom att Posten använde ett stort antal som brevbärarbilar under 1970-talet.

Jimi Essén, Rockneby, har länge gillat Tjorven och för två år sedan köpte han sitt första exemplar. Samlandet tog sedan ordentlig fart och i slutet av förra året var den så stor att han beslöt sig för att öppna ett museum tillägnat Tjorven i alla dess former.

Jimi har arbetat hårt under våren och försommaren för att få museet klart. Nu på lördag, den 2 juli, är det dags för invigning.. Under invigningshelgen öppet 11-17 både lördag och söndag. Framtida öppettider kommer att finnas på hemsidan.

Länk: Tjorven Café & Museum

Enklaste sättet att ta sig till museet är att ta av från E22 vid ”Trafikplats Rockneby”. Följ sedan genomfartsvägen norrut (Ryssbyvägen) ut ur Rockneby. Sväng första vägen till vänster (cirka 100 meter) efter järnvägsövergången.

Tjorvenmuseet öppnar på lördag
Så här såg det ut i våras då Classic Motor var på besök. Jimi Essén höll på med förberedelserna i serveringsdelen och i bakgrunden skymtar den äldsta kända Tjorven (chassinummer 3).
Scroll to Top