Veteranbilskontroll

Den 20 maj 2018 träder de nya besiktningsreglerna i kraft, vilket bland annat innebär att bilar äldre än 50 år blir befriade från kontrollbesiktning.

-Många veteranbilsägare hörde av sig till oss och undrade om de kunde få besikta bilen ändå, säger Cecilia Blom Hesselgren, kommunikationschef på Bilprovningen.

-Vi konstaterade snabbt att vår Trafiksäkerhetskontroll skulle passa veteranbilsägare perfekt.

Trafiksäkerhetskontroll är något som funnits i många år, men som mest utnyttjats av firmor, bussbolag och likande, för att hålla koll på sin fordonspark.

I princip är Trafiksäkerhetskontrollen samma kontroll som en vanlig kontrollbesiktning, med den skillnaden att den inte rapporteras till Transportstyrelsen.

-Resultatet från trafiksäkerhetskontroller och veterankontroller fungerar som stöd och råd för bilägaren. Jag tror att de allra flesta veteranbilägare är stolta över sina bilar och kommer att åtgärda de punkter vi föreslår efter kontrollen.

De som gör en veteranbilskontroll får en dekal (se nedan) som de kan montera på sin bil. Trafiksäkerhetskontroller går även att göra på besiktningsbefriade motorcyklar, släpvagnar, husvagnar med flera, och utförs även av andra besiktningsorgan än Bilprovningen.

Länk: Veteranbilskontroll

 

Veteranbilskontroll
Scroll to Top