Snabb start för Göthberg

Flera tusen åskådare hade samlat i centrala Vimmerby för att se den inledande publiksträckan av Midnattssolsrallyt 2018. Allra snabbast på den 2,09 kilometer långa asfaltssträckan var Per Göthberg, Eskilstuna MK. Med tiden 1,55.1 var han hela 1,8 sekunder snabbare än segraren 2017, Mats Jonsson i en fyrhjulsdriven Mazda 323.

-Vi hade roligt under hela sträckan och det var extra kul att få till en så pass bra tid med bakdäcken som vi lånat av Lars Davidsson, kommenterade Per efter målgången.

16 sträckor återstår av tävlingen och då är 15 på grus. Per Göthberg och hans kartläsare Robert Eriksson tar inte ut något i förskott.

-Vi tar en sträcka i taget och siktar på att köra utan att behöva skruva.

I år är det fler utländska förare i tävlingen än någonsin tidigare. Bäst gick det överraskande nog för veteranen i Midnattssolsrallysammanhang Markku Taipale, Finland. Han har kört alla Midnattssolsrallyn sedan nystarten 2006 och alltid legat i topp i sin klass. Nu slog han till med en sjunde bästa tid, en riktig prestation då han kör en Ford Escort 1969.

I år provade tävlingsledningen att starta första sträckan med 30 sekunders mellanrum mellan varje startande, istället för 60 sekunder som är brukligt.

-Det snabbade upp sträckan och det höga tempot uppskattades både av publik och deltagare, säger Lars Jonsson, Midnattssolsrallyt.

Under torsdagen körs sträckorna norrut med lunchuppehåll i Kisa, på fredagen vänder rallyt söderut mot Oskarshamn och de avslutande sträckorna körs västerut under lördagen.

Länk: Midnattssolsrallyt

Snabb start för Göthberg
Robert Eriiksson och Per Göthberg var snabbast på den inledande sträckan av Midnattssolsrallyt 2018.
Scroll to Top